Snap paketleri neden farklı çalışıyor ?

Başlatan pitikiti, 13 Ağustos 2019 - 12:41:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pitikiti

Ben şu anda pardus 17.5 kullanıyorum deb tabanlı.

Snap paketleri ayrı bir yere depolanıyor. Bu paketleri normal yüklü paketlerde göremedim farkettim ki snap komutları ile siliniyor bu paketler.
Birde mesela snap ten birşeyler yüklediğimde farklı çaşışıyor sanki wine içinde çalışıyormuş gibi.
Mesela firefoxta mausu firefox içine gelince windows cursoru gibi şekil değiştiriyor. Pencerenin dışına çıktığımda sistem cursor simgesi tekrar geri geliyor.
Bu konuda bilgisi olan varmı açıklama yapabilecek.Ben çok garipsedim bu durumu. apt install şeklinde yüklenen paketlerden neden farklı bir davranış sergiliyor.
Yine firefoxtan örnek vericem mesela açtım firefoxu snap ten yüklü olanı simgeler görünmedi webde götüntülediğim yazılar bozuldu yani bu snap deposu ve çalışma mantığı bana bi garip geldi.
snaptan yüklenen programlar sanki wine içinde çalışırmış gibi çalışıyor.
Bu hiç hoş değil bu yüzden snap ten paket kurmuyorum.
İnsanlarmı hikayeleri anlatır hikayelermi insanları ?

nuktedan00

Flatpak açık kaynak kodlu uygulamaları bünyesinde barındırıyor, Snap ise üçüncü parti ve kapalı kaynak kodlu uygulamaları.. Snap ile Spotify, Visual Studio Code vs.'yi yükleyebilirsin mesela.

Wine hissiyatına gelince XFCE masaüstü ortamı buna sebep oluyordur diye düşünüyorum. Zira ben Gnome, KDE kullanırken snap ile indirdiğim uygulamalarda böyle bir sıkıntı yaşamadım..
Meine ehre heisst treue!

pitikiti

Anladım teşekkür ederim.Benim kullandığım masaüstü dde. Daha önce kde plasma da kullandım aynı problem ordada vardı.
Belkide bende yüklü olmayan bir deb paketinden kaynaklanıyordur. Sizde hiçbir problem olmaması da ilginç demekki farklı bir konu var ama benim yeterli bilgim yok bu konuda.
Yinede snap paketi yüklemeyi düşünmüyorum artık. Bu şekilde çalışıcaksa hiçbir anlamı yok maalesef.
İnsanlarmı hikayeleri anlatır hikayelermi insanları ?