[Çözüldü] Ubuntu GNOME 18.04 Upgrade Sonrası Sorun (update-notifier-common)

Başlatan burakbs, 26 Temmuz 2019 - 20:44:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakbs

Öncelikle Selamın Aleyküm

Dün bilgisayara güncelleme geldiğini görünce hadi bir çılgınlık yapayım dedim sanırım bilgisayarın da çılgınlık yapası vardı ki sürüm yükselteyim mi ? (18.04'e) diye sordu. Güncellemeyi başlattım başlamadan önce bana ekranın kilitlenmesinin ve bilgisayarın askıya alınmasının yeniden başlatana kadar kapatılacağını söyledi

güncellemenin yarısında filan ekran kilitlendi "gnome login:" diye bir yazı geldi(Güç seçeneklerinde daha önceden kapatmıştım) saat geç olduğu için sabaha kadar çalışsın halleder dedim sabah geldim, hala aynı giriş yaptım bilgisayarın yeniden başlatılması gerektiği yazıyordu yeniden başlattığımda grubda ubuntu gnome yerine ubuntu yazıyordu içimden "başım ağrıyacak gibi" dedim orayı geçtikten sonra şu ekranı geçemedim:

Açılmadı bekledim biraz, yine açılmadı bende telefondan bu konu hakkında arama yaptım benimle aynı sorunu yaşayan başka birisi vardı recovery mode da dosyaları onardığını sonrada sürüm düşürdüğünü yazmış recovery mode da güncellemeyi başlattım (Ubuntu, with Linux 4.15.0-55-generic (Recovery Mode) ile) bir yerde sisteminizi yükseltecek misiniz Y/N kısmı geldi Y dedim sonra python3tk-unit buna benzer bir dosyada takıldı 3-4 saat bekledim hala aynı dosyada ctrl+alt+delete yaptım iptal edip yeniden başladı

(Ubuntu, with Linux 4.15.0-54-generic (Recovery Mode) ile) recovery mode u çalıştırdım bu sefere no dedim daha sonrasında ordan açıldı

bilgisayara açılışta ubuntuya tıklayarak giremiyorum aynı sorunla karşılaşıyorum gelişmiş seçeneklerden

Ubuntu, with Linux 4.15.0-54-generic ileye tıklamam gerekiyor ve onun dışında şöyle bir sorun daha var

Şifreyi girsem bile hiç bir şey olmuyor

Bilgisayarı tekrar 16.04 e düşürebilir miyim veya başlangıç sorununu çözebileceğim herhangi bir yol var mı ?

Arkadaşlar her gün farklı farklı dertlerle gelip başınızı şişiriyorum kusura bakmayın  :)) yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler
Yaşama odaklan, ölüme razı ol..

Empat

Merhaba.

Giriş sorunu için aşağıdaki komutu çalıştırın. Ardından tekrar deneyin. Bu komutların sorunsuz olarak çalıştığından emin olmamız için, çıktılarını bizimle paylaşmayı unutmayın.

sudo apt update && sudo apt full-upgrade
sudo apt update –fix-missing
Eğer üstteki iki komutta hata alırsanız, önce alttaki iki komutu çalıştırın, daha sonra üstteki iki komutu çalıştırın.
sudo dpkg –configure -a
sudo apt-get install -f

Sorun yine çözülmezse aşağıdaki komutla ilgili paketi yeniden yapılandırmayı deneyin.
sudo dpkg-reconfigure update-notifier-common

Sorun yine çözülmezse aşağıdaki komutla ilgili paketi tamamen kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.
sudo apt purge update-notifier-common && sudo apt clean && sudo apt install update-notifier-common
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

burakbs

[mention=648112]@Empat[/mention]

Teşekkür ederim çözüldü  ;D
Yaşama odaklan, ölüme razı ol..