Turkce Klavye Sorunu

Başlatan eRenleR, 19 Kasım 2013 - 20:41:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eRenleR

Iyi gunler arkadaslar.

Ben elementary Os luna kullanicisiyim. Sistemi yukledikten sonra klavye ayarlarinda sadece Turkce klavye duzenini secmeme ragmen klavye duzenim maalesef ingilizce kaliyor.
Cozum yontemi olarak http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=35481.0 bu topikteki adimlari uygulamama ragmen sistemi yeniden baslattigimda turkce klavye duzeni sadece 3-5 dakika duzgun calisip aniden bir uyari ve hata vermeden ingilizce klavye duzenine geri donuyor. Bu arada sistem dili ingilizce onuda belirteyim.

Bu sorunu nasil bir sekilde cozebilirim.

Tesekkurler.

heartsmagic

3-5 dk. düzgün çalışıp sonra olması çok garip. Bunu yapan bir şey olmalı. Kullandığın uygulamaları gözden geçirdin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

LinuxMaster08

klavye geri ingilizce olduğunda sağ yukarıda saat in yazılı olduğu kısımdaki dil simgesinden türkçe q klavyeyi seç EĞER ZATEN SEÇİLİ İSE TEKRAR SEÇ örnekteki gibi;

sudo apt-get install I-Love-Ubuntu <3

centipede

Konsol üzerinde:
setxkbmap tr
komutu klavyenizdeki Türkçe karakterleri kullanmaya imkan verecektir.  derdinize şifa olur inşaallah..

metecan

[mention=491468]@centipede[/mention]

Bu işe yaradı fakat bilgisayarı kapayıp açtığımda gene Türkçe karakter kullanamıyorum ben sürekli Türkçe karakter desteği versin istiyorum. Nasıl yaparım?

illedelinux

Alttakini boş bir not defterine yapıştırın, adını 00-keyboard.conf yapın, kaydedin, kapatın.

Section "InputClass"
        Identifier "system-keyboard"
        MatchIsKeyboard "on"
        Option "XkbLayout" "tr"
EndSection

Sağ tık ile xorg.conf.d adında bir dizin oluşturun, henüz yapmış olduğun 00-keyboard.conf adındaki dosyayı bu dizinin içine atın.
Alttaki komutta /nerede/ise/xorg.conf.d olarak geçen yere xorg.conf.d dizinin yolunu yazın ve komutla belirli yere taşıyın.
sudo mv /nerede/ise/xorg.conf.d /etc/X11
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...