[Çözüldü] ext4 to ntfs yapamıyorum

Başlatan comonda2, 18 Haziran 2019 - 14:05:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

comonda2

linux ortamdan dosyaları win10 kurulu olduğu c: ye attım, win10 dan klasörü açmaya çalıştığımda şu hatayı alıyorum :

... kullanılanilamiyor. konumu bu bilgisayardaysa cihazin veya surucunun bagli oldugundan  veya diskin takildigindan emin olduktan sonra yeniden deneyin. konumu agdaysa  aga veya internete bali oldugundan emin olun ve yeniden konumu hala kullanamiyorsa tasinmis yada silinmis olabilir

kopyala yapıştırla linuxdan win10 a ( ext4 to ntfs ) dosya atamıyor muyuz?

illedelinux

Atabilirsin de sorun atmak değil, doğrudan attığın için Windows'ta dosyalar şifreli görünüyor.
Önce bir usbye taşıyın Windows'a girdikten sonra usbden aktarın, öyle sorun olmaz zanedersem.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

comonda2

linux ortamında dosyayı yeniden adlandıramıyorum;sönük gösteriyor.konsoldan yapmaya çalıştığımda da salt okunur hatası veriyor.özellikler > tam izin > tüm alt kalsörlere vs. uygula dediğimde tek bir dosya için izinler değiştirilemiyor diyor.o dosya tam izinli.bu arada tüm bu dosyalar win10 un kurulu olduğu diskte

sinan54

Ben linux üzerinden her türlü dosyayı Windows 10 kurulu diske kopyalama,kesme işlemi yapıyorum ve Windows tarafında açıp kullanıyorum.Tabiki Windows tarafından desteklenen dosya sistemleri olmalı, Windows için gerekli programları Linux tarafında indirip, arşlivi dosyaları açıp virüs taramasından sonra Windows diskine aktarıyorum.

comonda2

windowsta bir cmd komutuyla kapattım sonra linuxu açtığımda her şey düzgündü.. aynı sorundan muzdarip arkadaş olursa o komutu arasın benden bu kadar..

Empat

[mention=647115]@comonda2[/mention]
Komutu paylaşarak ciddi derecede yardımda bulunabilirdiniz.

Yine de karar sizin. Çözüldü yazdığınız için teşekkürler.
Fakat çözüldü yazısını manuel olarak yazmanıza gerek yoktu.
İletinizi düzenleyerek bunu düzelttim.
Çözüldü işaretlemesini bir tıkla yapmayı öğrenmek için buraya tıklayın.

İyi forumlar.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!