[Çözüldü] Broadcom wireless kurulumu

Başlatan rotorcli, 13 Şubat 2009 - 02:24:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rotorcli

İlk defa linux(ubuntu 8.04 DVD)) kurdum(Makine Compaq Presairo wireless cihaz: bcm4306). Broadcom wireless için bir sürü şey okudum indirdim çalıştırdım bir türlü olmadı

1-) http://packages.ubuntu.com/dapper/i386/bcm43xx-fwcutter/download buradan deb soyasını indirdim tıkladım birşeyler çalıştı. Fakat değişen hiçbir şey olmadı

2-) SYnaptics'den bcmxxx için reload diyorum. tr.ubuntu.com.xxx gibi bir yerlere bağlanmaya çalışıyor tabi bağlantı olmadığı için bir ton failed çıkarıyor.

3-)sudo apt-get install b43-fwcutter yazıyorum terminale :  E: Couldn't find package b43-fwcutter diyor.

4-) En son buradakini denedim http://davidwatson.org/2007/05/broadcom-4306-on-feisty-fawn.html gene anlamadığım bir sürü hata verdi.
Her türlü tavsiye, öneri ,yardımınızı bekliyorum.
Teşekkürler...

Çağlar

@rotorcli ben de aynı kartı kullanıyorum. Sistem yönetim hardware drivers yolunu kontrol et bende orada çıkıyor.
We got a badass over here!

rotorcli

Aynen dediğin gibi, kurmadan önce live dvd'den açtığımda orada gözüküyordu.
Hatta 'enable' diyordun, restart lazım diyordu. Dedim herhalde kurulum yaptıktan sonra bu kart çalışacak, kurulum yaptım orada hiç gözükmedi sadece ati ekran kartının driverı ile uyarı var. Yani kurulumdan sonra orada gözükmüyor.

Dostum ben tekrardan sıfırdan yüklemeye razıyım. (Bu arada yüklerken anlamadığım, hard diski 'mount' etme ile ilgili bir seçenekte bunu seçmiştim: "\").

Eğer bana nasıl çalıştırmayı başardığını söylersen çok mutlu olucam. (Şurası önemli: kesinlikle hardware drivers kısmında kurulumdan sonra çıkmadı. Hala daha yok. Hardware test ile görür mü dedim. Sadece "şu modeller senin ki mi" diyor. Ben de evet diyorum gene bir şey yok.)

Teşekkür ederim...

Çağlar

Harddisk ayarları falan doğru ancak wireless'ı görmemesinin sebebi ne olabilir bilmiyorum. Siz yine de bir sudo apt-get update komutu verin. Bir daha bakın derim.
We got a badass over here!

rotorcli

Onu verdiğim zaman ubuntu.com yadad tr.ubuntu.com gibi sitelere bağlanmaya çalışıyor ve bağlantı yok diyor.
sadece apt-get update dediğimde var\lib\list gibi bir dosya için lock diyor. (Kusura bakma, her defasında windowstan tekrar login oluyorum hatırladığım kadarı ile yazıyorum).

Şimdi, formatladım ve  ubuntu 8.10'u yükledim. Ve hiçbir deb dosyası çalıştırmadım. Anlamadığım şu: şu anda tertemiz kurulum sonrası fakat sağ üstte çıkan driver uyarı kısmında sadece ATI driverları ile ilgili ibare var. Yani broadcom wireless var enable etmek istiyor musun diye birşey çıkarmıyor.

Synaptics açtım bcm yazdım arattım, daha önce 8.04'te fwdcuttler gibi bişey çıkarmıştı ama şimdi 8.10'da io da gözükmüyor. 8.04'ü dvd'den, 8.10'u cd'den yükledim. Güncel bir driver yada firmware mi yüklemem lazım?

Ne yapıcam bundan sonra.. Valla acaip can sıktı bu iş.

heartsmagic

Peki şu yolu denedin mi? http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,765.0.html

Aklında bulunsun apt-get olsun Synaptic olsun, bir paket kurmaya çalıştığında internetin olması lazım. Kablo ile bağlanabilirsin örneğin. Eğer kablo imkanı yoksa indirmen gereken paketleri elle indirip Ubuntu tarafına geçirmen gerekmekte.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rotorcli

Şimdi linkini kaybettim ama bir yöntemle çalıştırmayı başardım çok şükür.
Tabi önce System->Admin->Software Sources'da CD'yi de işaretlemek gerekiyormuş. Neyse oldu çok şükür.
Hatta şimdi ubuntu'dan yazıyorum :)

Şu linke girdim:
http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43#fw-b43legacy
Bir daha adım adım yaptım.

Fakat bilgisayar veri alışverişi yaparken wireless adapter'in bilgisayar üstündeki mavi ışığı titreme yapıyor, yanıp sönüyor. Bu sizde de oluyor mu?
Donanıma zarar verir mi acaba?

heartsmagic

Zararı olup olabileceğini kesin olarak söyleyerek bir sorumluluk almak istemem ancak olacağını sanmıyorum.
Sorun çözüldüğüne göre konuyu kapatabiliriz, eğer ışık meselesi çok rahatsız ederse yeni bir başlık açabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.