[Çözüldü] Ubuntu Kurulumnda Hata

Başlatan x2ck11, 11 Ocak 2009 - 01:08:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

x2ck11

Arkadaşlar bende bi çok kişi gibi ubuntu da yeniyim.bir müddet önce ubuntuyu sorunsuz bi şekilde pc me kurdum.bilgisayarımda hem xp hem ubuntu kuruluydu.daha sonra xp ye format attım ve yeniden başladığımda grub ekranı kaybolmuştu.forumu inceledim bi çok şeyi denedim ama olmadı.ziyanı yok yeniden kursam da olur dedim.ubuntu yu kurmaya başladım kurulumda bölümleme adımına gelince sadece diskin tamam ı seçeneği çıktı.ilk kurduğumda benim hdd demdeki sürücülerin hepsi çıkmıştı ve sorunsuz bi şekilde kurmuştum.ama bu sefer bi türlü kurulumda diğer sürücülerim ve boş alanlarım çıkmıyor.forumu inceledim ama böyle bi hata ile ilgili * bir şey göremedim.belki vardı ama dikkatimden kaçtı.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.eğer konuyu yanlış bi yere açtıysamda herkesten özür diliyorum

heartsmagic

Elle bölümleme seçeneği yok mu?
Çalış CD ile sistemi açtığında:

sudo fdisk -l

ne diyor?

Ayrıca eğer Ubuntu bölümünü silmediysen yeniden kuruluma gerek yok, yapacağın sakin bir şekilde http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,192.0.html başlığını uygulamak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

x2ck11

fdisk: invalid option -- '1'

Usage: fdisk [-b SSZ] [-u] DISK     Change partition table
       fdisk -l [-b SSZ] [-u] DISK  List partition table(s)
       fdisk -s PARTITION           Give partition size(s) in blocks
       fdisk -v                     Give fdisk version
Here DISK is something like /dev/hdb or /dev/sda
and PARTITION is something like /dev/hda7
-u: give Start and End in sector (instead of cylinder) units
-b 2048: (for certain MO disks) use 2048-byte sectors

bu çıktı ama ben birşey anlamadım.dün akşam hdd tamamen gitti diyebilirm xp yüzünden.galiba xp sistem yapısını bozdu ve şuanda xp de açılmıyor calışan cd den yazıyorum.ve ne yapacağımı tam olarak kestirmiş değilim.yarın programalama dan sınavım var ve ben ne yapacağımı bilmiyorum. :'(

Bedreddin

fdisk -l (küçük L) olacak ;) Ayrıca heartsmagic'in verdiği bağlantıyı takip ederek çok daha hızlı bir şekilde hem yeniden kurulum yapmadan sisteminize ulaşabilirsiniz.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

x2ck11

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1        1912    15358108+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda2            1913        9728    62782020    f  W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda5            1913        9728    62781988+   e  W95 FAT16 (LBA)

Disk /dev/sdb: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x5df05df0

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sdb1   *           1       12748   102398278+   7  HPFS/NTFS
/dev/sdb2           12749       60800   385977690    f  W95 Ext'd (LBA)
/dev/sdb3           19123       22947    30724281    7  HPFS/NTFS
/dev/sdb5           12749       19122    51199123+   7  HPFS/NTFS
/dev/sdb6           19123       22947    30724281    6  FAT16
/dev/sdb7           22948       60800   304054191    7  HPFS/NTFS

küçük l ile yaptım  :) bunlar çıktı ilk yaptığımda tek hdd vardı şimdiki sonuçlarda çift hdd sonuçları var.ve ne anlama geliyorlar hiçbi fikrim yok.ne yaptıysam beceremedim bu işi yarın sınav var ve benim akşama bitirmem gerek bu pc yi.bu arada hdd 1 80 gb hdd 2 500 gb 500 de dökümanlarım ders notlarım vs vardı onun için bu kadar telaş ediyorum.kusuruma bakmayın lütfen
bir not daha içerisine giremediğim hdd deki sürücülerde cannot mount volume/unable to mountu the volume diye bi hata mesajı çıkıyor

Bedreddin

Bu hatayı Ubuntu Live CD'de mi alıyorsunuz? Öyleyse elle bağlamak (mount etmek) için gerekli dökümanlar forumda mevcut. Bu arada sakin olup bizim yazdıklarımızı takip ederseniz en faydalı şeyi yapmış olacaksınız. Heartsmagic'in mesajı üzerine ben de o mesajda geçen bağlantıyı takip ederseniz sorununuzun hemen çözüleceğini söylemiştim ama iki defa söylenmiş olmasına rağmen dikkate almamışsınız. İnanın en hızlı ve kolay çözüm o başlığı okumanız.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

heartsmagic

Ortada bir Linux bölümü olmadığından dolayı o başlık fayda vermeyecektir :)
Kısacası yeniden Ubuntu kurulumu şart. Windows nasıl bir şey yaptı bilemiyorum fakat Linux bölümlerini sildiği aşikar. Ubuntu neden diski bütün olarak görüyor onun hakkında da pek fikrim yok ancak BIOS üzerinden disk için bazı ayarlar vardır LBA falan gibi. Onları değiştirerek kuruluma geçmeyi deneyebilirsin.

x2ck11

Öncelikle Linux u akıl edene,ona bunu yapmakta yardım edene,geliştirenlere,dağıtımında emeği olanlara ve öğrenilmesinde yardım eden herkese çok çok çok teşekkür ediyorum.
Eğer sadece xp olsaydı ben şuan bunları kendi pc imden yazamıyor olacaktım. :) Sorunun ne olduğunu hala bilmiyorum ama Ubuntu sayesinde halletim.Sistem yapısı nasıl bozulmuşsa anlamadım hiçbir xp cd siyle format atamadım yada açamadım.Ama ubuntuyla hiç olmazsa hdd mi kurtardım buna şükrediyorum.Şuanda hdd dem ve pc im gayet iyi çalışıyor.Bütün bilgilerim gitti ama toparlamaya çalışıyorum bende tekrar.heartsmagic ilgin ve katkın için çok teşekkür ediyorum.
Son bi şey söyleyiym bugün sınav oldum ve çok iyi geçti :D Herkese ilgisi ve katkısı için teşekkür ediyorum.Ben konuyu kapatmayı bilmiyorum ama adminlerde kapatmatka kendileri bilirler benim işim bitti :D

heartsmagic

Arada bir disk yapıları bu hale gelebiliyorlar. En güzeli sıfırdan bir biçimlendirme ile doğru politika izleyerek yeni bir disk bölümlendirmesi yapmak. Anladığım kadarıyla sen de öyle yapmışsın. Böylece başlığı etiketleyip kapatalım. Bu arada umarız tüm sınavların bugünkü gibi geçer.