[Nasıl] WineHQ Sıfırlama

Başlatan KemalALKIN, 13 Ekim 2012 - 13:21:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KemalALKIN

WineHQ İçinde Kurulu Olan Bütün Herşeyi Silin WineHQ İlk Kurulu Haline Dönsün!

Yapmanız gerekenler:

Uçbirimi açıp:

rm -rf $HOME/.wine
Enter.

Ardından:
rm -f $HOME/.config/menus/applications-merged/wine*rm -rf $HOME/.local/share/applications/winerm -f $HOME/.local/share/desktop-directories/wine*rm -f $HOME/.local/share/icons/????_*.{xpm,png}rm -f $HOME/.local/share/icons/*-x-wine-*.{xpm,png}
Enter.

Bu sayede kalıntılar dahil tertemiz bir sisteminiz olur ve winehq programını ilk kullandığınızda yeni kurulmuş gibi olur .wine klasörünü yeniden oluşturur ve temiz bir sanal makineniz olur.

İyi oyunlar :)...

Saygılar;
KemalALKIN
www.tckemal.ist

Ninoslayer

Ben olayı biraz daha genişletiyim. Diyelimki aynı sürüm wine'yi kullanarak diğer programları silmeden temiz bir wine ortamı istiyoruz. Bunun için yeni bir "wine prefix" i şu komut ile yaratıyoruz.

WINEPREFIX="/home/kullanıcıadı/yine.ortama.vermek.istediğiniz.ad" winecfg

diyerek ortamı yaratıyoruz ve ayar penceresini açıyoruz. Sonra çalıştıracamız dosyayı şu komut ile çalıştırıyoruz.

WINEPREFIX="/home/kullanıcıad/verdiğimiz.ad wine "çalıştıracağmız.dosya"

bir örnek verirsek;

WINEPREFIX="/home/kullanıcıadı/wow" wine "/kullanıcıadı/İndirilenler/wow setup.exe"

Yaratığımız ortam tamamen yeni olucaktır, yani winetricks kullanarak yüklediğiniz windows bileşenleri bu ortam için geçerli olmıcaktır. Eğer yüklemek istediğimiz bileşenler var ise;

WINEPREFIX="/home/kullanıcıadı/ortamın.adı winetricks

komutunu çalıştırarak winetricksi bu ortam için kullanabiliriz. Bir program için gerekli bileşenlerin ne olduğunu genelde www.winehq.org sitesinde bulabiliriz. Starcraft 2 için mesela http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=20882 adresinden gerekli bileşenleri ve oyunun çalıştırılması için yapılması gereken ayarları öğrenebiliyoruz.

Bunun dışında 32-bit yada 64-bit'lik bir windows ortamı yarakmak istiyorsak. Wine ortamını oluştururken "WINEARCH=win32" 32-bit için, "WINEARCH=win64" 64 bit için komutlarını "WINEPREFIX" komutu ile ayarlıyoruz. Şunu unutmayında bu ancak ilk başta ayarlanabilir. Bir kere ayarlandıktan sonra değiştirelemez. Örnek;

WINEARCH=win64 WINEPREFIX="/home/kullanıcıadı/oramınadı" winecfg

Eğer ortam adının başına . (nokta) koyarsanız gizli klasör olur. Herkese kolay gelsin.

KemalALKIN

Ninoslayer

64 bit sistemdeki 64 bit winehq yazılımını 32 bit olarak başlatmak için (ilk kullanımda):

Uçbirim:
WINEARCH=win32 WINEPREFIX=win32 winetricks
Enter

Not: Komut işlemez ise WINEARCH veya WINEPREFIX komutlarından birini küçük harfler ile örneğin wineprefix diye yazarak deneyebilirsiniz. Bu kombinasyonlar ile halledebilirsiniz.
www.tckemal.ist

ahmettepe

teşekkür ederim filezilla ayarim bozulmustu, duzrltebildim bu konu ile

Hhk78

konu hortlamış yeni farkediyorum :)
yaralı bi konu ben bunu keşke daha önce görseydim daha bugün wine i silip yükledim :( boşu boşuna