Uyarı sesleri Anakart Buzzer'dan geliyor (SB AUDIGY)

Başlatan QUAK3, 17 Ocak 2009 - 15:50:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

QUAK3

Sorunsuz bir şekilde UBUNTU kullanmaktayım fakat daha kaliteli ses almak amaçlı bir kenarda duran Creative SB Audigy ses kartımı takarak ubuntu'ma sorunsuz bir sekilde tanıttım;
  Seslerle alakalı bir problemim yok yalnız uyarı sesleri (klavyedeki tuşlara aynıanda basıldığında- pc yi kapatınca vs.) çıkan sesler Anakart üzerinde bulunan Buzzer'dan (speaker)  geliyor...

Umarım yeterince açıklayıcı olmayı başarmışımdır ve konuyu aradım ama forumda buna benzer bir problem olmamış gözümden kaçan olmussa affola. Saygılarımı sunuyorum.
Powered By SANCHEZ

Bedreddin

Bunların zaten anakarttan gelmesi gerekmiyor mu? Öyleydi diye hatırlıyorum.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

OKAN

Ses ayarları ile ilgili kısımda "Sistem zili" diye bir seçenek olması lazım. Onu pasifleştirin.

QUAK3

Arkadaşlar ilginiz için hepinize ayrı ayrı tesşekkür ediyorum,
Sistem/tercihler/ses açılan "Ses Tercihleri" menüsünden sesler sekmesine geçiyoruz ve uyarı seslerini çal onay kutusundaki işareti kaldırıyoruz. Sorun ortadan kalkıyor ama seçili iken Anakart değilde Hoparlör den ses gelmesi gerekmiyormu?
Powered By SANCHEZ

OKAN

Alıntı yapılan: QUAK3 - 17 Ocak 2009 - 16:33:34
Arkadaşlar ilginiz için hepinize ayrı ayrı tesşekkür ediyorum,
Sistem/tercihler/ses açılan "Ses Tercihleri" menüsünden sesler sekmesine geçiyoruz ve uyarı seslerini çal onay kutusundaki işareti kaldırıyoruz. Sorun ortadan kalkıyor ama seçili iken Anakart değilde Hoparlör den ses gelmesi gerekmiyormu?
Hayır. "Uyarı seslerini çal" ı pasifleştirirsen, zaten yaptığı şey ortadan kalkıyor. Bu tip uyarı seslerinin hoparlörden geldiğini hatırlamıyorum.

QUAK3

Yani aslında bu bir problem değil olağan bir davranışmı ki öyle olduğunu varsayalım neden bağzı zamanlar PC kapat komutu verdiğim zaman PC avaz avaz bağırıyor?
Sorunsuz çalışan bir sistem kullanıyorum ama bu konu kafamı karıştırmış durumda :S
ilginize için çok teşekkür ederim :)