[Çözüldü] Pypanel'in saydamlaştırılması ve bmpanelde tema yükleme?

Başlatan ynt, 11 Ocak 2009 - 23:39:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ynt

1-Paypaneli saydamlaştırabilmek için, .pypanelrc dosyasında nasıl bir değişiklik yapmalıyım?

2-Bmpanel için indirdiğim temaları bmpanel/themes dizinine kopyaladıktan sonra ne yapmalıyım, tema seçimini nasıl gerçekleştiririm.

munirekinci

Alıntı Yap1-Paypaneli saydamlaştırabilmek için, .pypanelrc dosyasında nasıl bir değişiklik yapmalıyım?

El-Cevap
SHADE satırı ile oynamalısın 255 e yaklaştıkça opaklaştırır, 0 a yaklaştıkça saydamlaştırır.
Saydamlığın sağlanması için compositing manager gerekebilir.

Alıntı Yap2-Bmpanel için indirdiğim temaları bmpanel/themes dizinine kopyaladıktan sonra ne yapmalıyım, tema seçimini nasıl gerçekleştiririm.

El-Cevap
bmpanel e parametre olarak eklediğin temanın ismini (temanın ait olduğu dizinin ismi) yazmalısın.

Örneğin:
bmpanel temaismi

ynt

Alıntı yapılan: munirekinci - 12 Ocak 2009 - 01:19:26

Alıntı Yap2-Bmpanel için indirdiğim temaları bmpanel/themes dizinine kopyaladıktan sonra ne yapmalıyım, tema seçimini nasıl gerçekleştiririm.

El-Cevap
bmpanel e parametre olarak eklediğin temanın ismini (temanın ait olduğu dizinin ismi) yazmalısın.

Örneğin:
bmpanel temaismi

pypanelin saydamlığını ayarladım, teşekkür ederim. Ancak bmpanel için verdiğin öneriyi uygulayamadım, bmpanel için temanın ismini yazacağım dosyayı bulamıyorum. usr/share/bmpanel dizininde sadece themes klasörü var,  hangi dosyaya temanın yolunu yazacağımı belirtirseniz memnun olurum.

munirekinci

Yani /usr/share/bmpanel/themes altındaki dizinin ismini kullanacaksınız. :)

Örneğin bende /usr/share/bmpanel/themes/siyan isminde bir tema var. Bu temayı kullanmak için
bmpanel siyan

ynt

Alıntı yapılan: munirekinci - 12 Ocak 2009 - 01:43:06
Yani /usr/share/bmpanel/themes altındaki dizinin ismini kullanacaksınız. :)

Örneğin bende /usr/share/bmpanel/themes/siyan isminde bir tema var. Bu temayı kullanmak için
bmpanel siyan

:D :D :D ancak anlayabildim. Lakin bmpanel temaları hoşuma gitmedi, saydam pypanel ile yola devam. Yardımlarınız için teşekkür ederim.