[Çözüldü] Ubuntu 18.4.1 Sağ Tıklama Yapamıyorum

Başlatan mustafaalniak, 25 Ağustos 2018 - 20:48:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustafaalniak

Merhaba arkadaşlar bir soru soracağım. Ben az önce bilgisayarımı ubuntu 18.4.1 sürümüne yükselttim. Eski sürümde dosya kısayollarına ve masaüstünde boş bir yere sağ tıklayabiliyorduk. Ama 18.4.1 sürümünde sağ tıklama yapamıyorum. Tarayıcıda bile linkleri sağ tık ile yeni sekmede açamıyorum. Bu sağ tık olayını nasıl çözebilirim. Daha önce bu problemi yaşayan oldumu ? Nasıl çözdünüz ?

cosmicowl

Touchpad kullanıyorsanız sanırım touchpad'in sağ alt kısmına (sağ tıka) basmak artık işe yaramıyor, bunun yerine iki parmağınızla basmayı deneyin. Olmazsa veya böyle kullanmak istemezseniz tweak tool da sağ tıklama davranışlarını ayarlayabilirsiniz.

mustafaalniak

Evet, touchpad kullanıyorum. Ve touchpad sağ tık neden işe yaramıyor anlamadım. Çok saçma. İki parmak işe yarıyor fakat bu şekilde de kullanılmaz ki   :D Tweak tool hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz acaba ? :/

cosmicowl

Alıntı yapılan: mustafaalniak - 25 Ağustos 2018 - 21:29:48
Evet, touchpad kullanıyorum. Ve touchpad sağ tık neden işe yaramıyor anlamadım. Çok saçma. İki parmak işe yarıyor fakat bu şekilde de kullanılmaz ki   :D Tweak tool hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz acaba ? :/
Tweak tool bazı masaüstü ortamları için genellikle görünüm ile ilgili ince ayarları yapmamızı sağlayan bir uygulama. Aşağıdaki komutla yükleyebilirsiniz:sudo apt install gnome-tweak-tool Şuan gnome kullanmadığım için bilmiyorum ama sekmelere biraz bakın ihtiyacınız olan şeyi bulursunuz :) Bulamazsanız büyük ihtimalle normal ayarlardadır, ayarlarda mouse sekmesine bakarsınız sağ tık davranışı diye bir yer görürseniz kurcalayın :)

mustafaalniak

ince ayarlarda fare için bir ayar buldum fakat işe yaramadı. bir süre bu şekilde idare edeceğim artık. olmayacak ama napalım. bu sorunu yaşayan bir ben değilimdir elbet. forumda bu konu için tekrar gezineceğim.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

cosmicowl

Dediğim gibi ayarlara da bir bakın. Ayrıca forumda bu sorunla karşılaşmış birini bulamazsınız çünkü 18.04 ile gelen bir özellik bu, konu açılmış olacağını sanmam. Ama yabancı forumlarda bulabilirsiniz :)

mustafaalniak

galiba forumda bu sorunu ilk ben yaşıyorum :) şöyle bir şey buldum aynısını yaptım ama fayda yok. https://websetnet.net/how-to-fix-right-click-touchpad-not-working-on-ubuntu-18-04-quick-tip/ Neyse napalım, her şeye rağmen ı love you ubuntu  :-\  :-[

cosmicowl

Benden bir tavsiye dağıtımı sevmeyin linux'u sevin hatta unix'i sevin. Diğer dağıtımları, ileride bsd türevlerini yüklemekten çekinmeyin :)

mustafaalniak

Yaklaşık iki yıldır ubuntu kullanıyorum, şimdilik ubuntu ile devam. Belki ileride farklı sistemler kullanırım :) O halde düzeltiyorum; ı love you linux  ;) :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Ağustos 2018 - 22:28:34

Tekrara merhaba. Ubuntuyu yeniden başlatınca sorun düzeldi  :)  :D  :D ;D