oracle uninstall sorunu

Başlatan openyazilim, 03 Ocak 2009 - 19:42:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

openyazilim

Oracle 11g linux versiyonunu ubuntu 8.04(hardy) sürümü üzerine başarılı bir şekilde kuramadım bunun üzerine kaldırma girişimlerimde yetersiz kaldı. Kaldırmama yardımcı olabilecek var mı acaba?

3mr3

Gerekli hata kodlarını buraya tam olarak yazarsanız. Bu konuda uzman olan arkadaşlarımız yardım edecektir.
Ben, seninle ben oldum. | Başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever...

openyazilim

Sorunum su oracle kurulumu sırasında bazı evreleri göz ardı ederek kurulumun gerçekleştirdi. Windows üzerinde oracle kullanan bir bilgisayarcıyım. Ubuntu maceram yeni başlıyor yeni sürüm 11g kurmak istedim.Soru aslında çalışmaya oracle çare olmanız  değil kaldırma sırasında yardımcı olmanız. Xp üzerinden kaldırırken bile çok zaman alan bir süreç. ki ubuntu da yeni biriyim sadece kaldırımda yardımcı olursanız sevinirim.   :(

heartsmagic

Güzel de, kimse nasıl kurulacağını bile bilmezken sana kaldırılmasında nasıl yardımcı olabilir?

Sen önce nereden ve ne şekilde kurduğunu bir izah et, eğer aramızdan anlayan çıkarsa sana nasıl kaldırılacağını söyleyecektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cxerpw57

rmOracle.pl diye bir script var . Gerçi ben bunu Redhat makineler üzerinde çalıştırıyorum ancak bu script oracle, oluşurulan oracle userlarınıda sistemden silerek tamamen kaldırıyor.

İyi çalışmalar.
Yarım hazırlıkla, yarım tedbirle yapılacak taarruz, hiç taarruz etmemekten çok daha fenadır (1922). M.Kemal ATATÜRK
http://canerblt.wordpress.com
twitter : cabulut

openyazilim

Usta Oracle kendi sitesinde 32 bitlik makineler için üretmiş olduğu ubuntu hardy versiyonları uzerine kurulum yapılan versiyonu indirdirm. Sitede yazanları uygulayarak kurdum. zaten 8.04 ustune kurulum tam gerçekleşmiyor... cxerpw57 usta userları derken oracle server uzerindeki kullanıcıları silme anlamına gelen userlar mı şimdi bende projem için kurdum yani oracle kullanımı zaten zor bide acemi ubuntucu için daha da zor usta. bide makineyide kasmakta....

heartsmagic

Kurulumun yapıldığı yerde kaldırma için bir betik ya da anlatım mevcut değil mi? Eğer kendisi bir servis olarak çalışıyorsa servisi durdurabilirsin makineyi kasarken. Eğer bir betik sayesinde kuruluyorsa, yine bir betikle (belki de aynı betik) kaldırılabilir diye düşünmekteyim.

openyazilim

heartsmagic öncelikle tesekkur ederim yardımcı olmaya çalıştığın için. sitede benim gördüğüm ve araştırdığım kadarıyla install olayını anlatmıs. aslında install olayı kurulum dosyası içerisinde gelen html uzantılı bir web sayfası ile kurulumunu her ubuntu kolay bir şekilde yapabilir. eğer zaten kaldırmayı başaramazsam bile sistemin başlangıcından açılış seviyesinde oracle'i durdurarak bilgisayarımı rahatlatacam gibi görünüyor. Ama araştırmaya devam edecem umarım sistem üzerinden kaldırmayı başarabilirim... İyi gunler  :)

heartsmagic

Başarabilirsen biz de bilmek isteriz. Bu arada yazılımın tam olarak adresi nedir?

openyazilim

:) Çözüm şöyle yapılmakta eğer kullanıcı oluşturulmamış ise kaldırmak için yüklü olmuş bulunan oracle dosyası bilgisayardan tamamen silinerek çözüm olunabilmektedir. Ubuntuyu bu yönden bir kat daha sevdim çünkü XP olsaydı oracle bütün registerlarda bir nevi yapıştı için kaldırmak için bütün oracle kalsörlerin silmek gerekiyor.  Ben denedim oldu, oldu ama kullanıcı oluşturunca nasıl silinecek bu konuda benimde bilgim yok. Bu konuda bana cevap yazan bütün arkadaslara tesekkür ederim. İyi akşamlar dilerim...

heartsmagic

Kullanıcı derken oracle için bir kullanıcı mı? Bu durumda da pek değişen bir şey olacağını sanmıyorum zira sistem işleyişi aynıdır. Hem o kullanıyıcı hem de oracle dosyalarını sildikten sonra sorun kalmayacaktı diye düşünüyorum.

Linux'un en büyük artısı budur zaten, hangi program hangi dosyayı kullanarak nasıl çalışır meseleleri Linux ile çok daha kolay bir şekilde anlaşılır.

openyazilim

Söylediğinizin yanlış yada doğru olduğunu tam olarak bilmiyorum  ancak kurulumun gerçekleştirmek isteyen arkadaşlarıma bu site adresini Oracle 11g kurulumu öneriyorum. Kurulumu yapan işi gayet net bir biçimde başarmış görünüyor ama kurulum yapmış olduğu sürüm 7.04 umarım ilgilenen arkadaşlara yardımcı olmuşumdur. İyi akşamlar...  :)