Ubuntu Açılış Ekranında Donuyor

Başlatan skymeister, 04 Ağustos 2018 - 13:19:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

skymeister

Merhaba arkadaşlar. 2-3 sene önce ubuntu yüklemiştim bilgisayarıma sorunsuz çalışmıştı sonra silip windows yüklemiştim dün yine ubuntu yüklemeye karar verdim. Kurulumda sıkıntı çıkmadı ancak kurulumdan sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda ubuntu açılış ekranında donuyor ve klavye fare çalışmıyor. Forumdaki gördüğüm herşeyi denedim ama olmadı yardımcı olur musunuz?

programmer

Ubuntu versiyonunuz nedir? Hangi masüstü çevresini kullanıyorsunuz? Tam olarak neleri denediniz ne çıktı aldınız? Alt-F8 ile konsol moda düşüp işlem yapmanız gerebilir. Deneyimli arkadaşlar bu konuda daha çok yardımcı olabilir temel bilgileri veririseniz.

skymeister

Ubuntu versiyonum 18.04.01 LTS. İntel onboard ekran kartını kullanıyorum güvenli modda driveri silip tekrar kurmayı denedim bi sonuç alamadım. Sadece Ubuntuyu dene kısmına girebiliyorum yükleme yapamıyorum.

programmer

yukara console moduna geçmek için gereken tuş kombinasyonun yanlış yazmışım. Doğrusu Ctrl+Alt+ F2 olacak. Veya çalışan DVD/USB ile girip sistem dosyalarında /media/<uuid>/var/log/boot.log dosyasına bakabilir FAILED ifadesini aratabilirsiniz.