Ubuntu'yu yüklememi önerirmisiniz?

Başlatan huzurlinuxdadir, 03 Ağustos 2018 - 02:43:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

huzurlinuxdadir

Değerli ubuntucu mümtaz şahsiyetli kardeşlerim. Benim 8 gb ramli intel i7400 işlemcili osuruktan bir notebookum var. Osuruktan dediğime bakmayın işe yarıyor ama oyun oynayamıyorum ısınıyor falan. Ben işte dedim madem oyun oynayamıyorum Linux'a zıplayayım yaklaşık 2 aydır çeşitli linux sürümlerini kurdum Debian, Manjaro, Linux Mint aralarından en stabil Manjaroydu şuan debian var işte debianda stabil ama ben sevmiyorum. Son zamanlarda hiçkimse ubuntuyu önermiyor fakat ubuntu donanımsal ve yazılımsal olarak baya gelişmiş bir işletim sistemi sanırım. Şimdi bana ne tavsiye edersiniz yükleyeyimmi yüklemiyimmi ve hangi masaüstü dağıtımını yükleyeyim. Stabil çalışsın böyle efendi efendi otursun yerinde saygılı olsun.

Cevaplarınızı bekliyorum.(YASAL UYARI: Lütfen Ubuntu fanboyluğu yapmayın sistemime uygun en iyi işletim sistemini önerin eğer ubuntu derseniz onu yükleyeceğim.)

.py

windowsun yanına Ubuntu 16.04 öneriyorum debian9 gnome da iyidir. Ben Elemenentary Loki kullanıyorum isminin farklı olduğuna bakma ubuntu üzerine kurulu bir dağıtımdır kendisi. ama her şartta ekran kartı sürücü sorunu yaşayacağını düşünüyorum. bilgisayar programcısıyım bu konuda yardımcı olamam ama ilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

lnxdev

Zaten üç farklı dağıtım bilgisayarınıza kurup denemişsiniz aynı şekilde ubuntuyuda kurup deneyin bilgisayarınızın nasıl çalıştığına bakıp ona göre karar verirsiniz. Kararlılık sizin için ön planda ise diğer dağıtımlara nazaran debian seçimi sizin için daha iyi olacaktır. 

illedelinux

Dağıtımla alakası yok, 8 GB'lik Ram demek bir hayli güçlü demektir, 2GB'lik Ram'lı bilgisayarda 2016 PES oyunu denendi, sorunsuz oynandı.
Senin yapacağın önce bilgisayar bakımını yapmak, sonra ekran sürücüyü düzgün kurmak...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

finix

Beyefendinin bizle kafa bulmadığına emin miyiz? Bana nedense pek ciddi gelmedi. 

cosmicowl

[mention=640367]@finix[/mention] Bence ciddi ama biraz troll bir arkadaş :)