/dev/sda7: clean sorunu

Başlatan SeaforC, 27 Ocak 2018 - 02:18:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SeaforC

Tam sorunları çözdüm derken bi kod ile dosyaları sildim ve şuan ubuntu loading ekranı geliyor ve daha sonra siyah ekran geliyor. Siyah ekranda şu yazıyor /dev/sda7: clean xxxx/xxxx files,  xxxx/xxxx blocks
Önceden de böyle olurdu ama açardı ubuntuyu. O kodu kullandıktan sonra burada böyle kalıyor. Yardımcı olur musunuz? Nasıl aşarız bu sorunu.

Bipolar_Disorder

o kod bendede cıkıyor ama masaüstü acılıyor herhangi bir sorun yasamıyorum.

UNC

bir önceki konuda şu işlemleri uygulamışsın

Alıntı yapılan: SeaforC - 26 Ocak 2018 - 18:05:39
Kafayı Yora Yora Sonunda  E: Kaynak listesi okunamadı Sorununu çözdüm.
sudo apt-get install ppa-purge
sonrasında
sudo ppa-purge ppa:repository-name/subdirectory
kodunu kullanarak bu sorunu aştım.

burda sudo ppa-purge ppa:repository-name/subdirectory  repository-name/subdirectory kısmına nasıl degiştirdin ?

Sourcelist ile ilgili sorun yaşıyorsan.
/etc/apt dizini yedekleyip.
usbden çalışan bir ubuntuyu boot ederek /etc/apt klasörünü kurulu olan sistemin /etc/apt dizinine kopyalayarak sıfırlayabilirdin.
sonrasında, varsa önceden yüklenmiş 3. parti ppa'lar yedeklediğin apt klasöründen alıp tekrar ekleyebilirdin.

hangi işlemleri yaptığını bilmemiz önemli.
Açılmıyorsa sistem  usb'den  ubuntuyu boot edip Ubuntuyu dene seçenegiyle  kurulu olan sistemin Home/kullanıcı_Adı altında bulunan .bash_history dosyasını buraya yükleyebilirsen yaptığın işlemleri görebiliriz.

SeaforC

[mention=636140]@UNC[/mention] Değiştirmedim öylece kopyaladım ve olmuştu.Mediubuntu.list'i silmeye çalışıyordum. Çünkü E: kaynak listesi okuyamadı diyordu. Alttaki kodlar ile bu sorunu çözdüm. sudo apt-get purge medibuntu-keyring
sudo rm /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list
sudo apt-get update

Daha sonra şu alttaki kodu kullandım, ve olanlar oldu. Halbuki üstteki kodları kullanınca sorun düzelmişti.
PKGS=$(dpkg -l | awk '{print $2}' | grep -e aacgain -e aacplusenc -e acroread-fonts -e alsa-firmware -e app-install-data-medibuntu -e apport-hooks-medibuntu -e hot-babe -e ices -e libavcodec-extra-53 -e libavdevice-extra-53 -e libav-extra-dbg -e libavfilter-extra-2 -e libavformat-extra-53 -e libavutil-extra-51 -e libdvdcss2 -e libdvdcss-dev -e libpostproc-extra-52 -e libswscale-extra-2 -e medibuntu-keyring -e mencoder -e mplayer-dbg -e mplayer-doc -e mplayer-gui -e mplayer -e non-free-codecs -e rmconverter -e w32codecs -e w64codecs | tr '\n' ' '); sudo apt-get purge $PKGS
Bu kodu kullanınca ubuntuda ne varsa teker teker silmeye başladı bende yanlış bir şey olduğunu anlayıp komut satırını kapattım ama artık çok geçti :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ocak 2018 - 14:08:48

Alıntı yapılan: UNC - 27 Ocak 2018 - 03:08:31
bir önceki konuda şu işlemleri uygulamışsın

Alıntı yapılan: SeaforC - 26 Ocak 2018 - 18:05:39
Kafayı Yora Yora Sonunda  E: Kaynak listesi okunamadı Sorununu çözdüm.
sudo apt-get install ppa-purge
sonrasında
sudo ppa-purge ppa:repository-name/subdirectory
kodunu kullanarak bu sorunu aştım.

burda sudo ppa-purge ppa:repository-name/subdirectory  repository-name/subdirectory kısmına nasıl degiştirdin ?

Sourcelist ile ilgili sorun yaşıyorsan.
/etc/apt dizini yedekleyip.
usbden çalışan bir ubuntuyu boot ederek /etc/apt klasörünü kurulu olan sistemin /etc/apt dizinine kopyalayarak sıfırlayabilirdin.
sonrasında, varsa önceden yüklenmiş 3. parti ppa'lar yedeklediğin apt klasöründen alıp tekrar ekleyebilirdin.

hangi işlemleri yaptığını bilmemiz önemli.
Açılmıyorsa sistem  usb'den  ubuntuyu boot edip Ubuntuyu dene seçenegiyle  kurulu olan sistemin Home/kullanıcı_Adı altında bulunan .bash_history dosyasını buraya yükleyebilirsen yaptığın işlemleri görebiliriz.

ubuntuyu deneden home/kullanıcı_Adı na ulaştım ama .bash_history'yi bulamadım.

UNC

Yarım kalan kaldırma işleminden sonra açılmıyorsa sistem yapılacak pek bir şey yok kapsamlı bir bilğin yoksa .
Grub ekranındaki ubuntu için  gelişmiş seçenekleri kullanarak sistemi açmaya çalış. Açılmıyorsa elindeki usbden çalışan sistemi boot edip ubuntu üzerindeki dosyalarını başka bir disk bölümüne taşıyıp yeniden kurulum yapman gerek.   (.bash_history dosyası gizli dosyadır görmek için  gizli dosyaları göstemen gerekir, lakin bir anlamı kalmadı.)

SeaforC

[mention=636172]@UNC[/mention] İlginiz için teşekkür ederim. Dosyalarımı kurtararak, sistemi silip tekrar kurdum sorunsuzca.