ArchLinux chromium, npapi aktif olmuyor..

Başlatan Bipolar_Disorder, 25 Ocak 2018 - 11:02:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bipolar_Disorder

chrome://flags adresinden NPAPI i aktif edip, chromium u yeniden başlatıyorum ancak, npapi destekleyen uygulamalar calısmıyor.

Chromium desteklemiyormu acaba, aur dan chrome kurmak istemiyorum.
Çünkü aur dan cekince, deb paketli dosyayı indirip, tar.xz e dönüştürüyor , psikolojik olarak kararsız calısacagını düşünüyorumda.
Aslına bakarsanız aur u bile kullanmak istemiyorum, arch linux resmi depolarını kullanmayı tercih ederim.

Mesela Spotify kurmustum aur depodan, aynı şekilde *.deb dosyasını indirip, tar.xz e dönüştürüp kurdu.

Programı kapatıyorum mesela, arka planda hala müzik calmaya devam ediyor, buglu oluyor bazı şeyler.

lnxdev

Hiçbir alakasını çözemediğim bir argüman olmuş siz ne yaparsanız yapın yada hangi program olursa olsun. deb uzantalı dosyasının içindeki dosyaları kullanacak ayrıca belirtmek isterim ki .deb uzantılı dosyların sıkıştırılmış bir dosyadan farkı yok yani kararsız çalışması aur daki paketi hazırlayan geliştirici ile alakalı spotify durumu ise tamamem seninle kaynaklı çünkü spotify aur paketini hazırlayan geliştirici güvenilmiş arch linux paketliyecilerinden biri.

Şuraya paket yöneticisi için bir gözatman da yarar var -> https://wiki.archlinux.org/index.php/Creating_packages