Ubuntu açılış animasyonu sorunu

Başlatan Bendini, 15 Ocak 2018 - 02:36:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bendini

Merhabalar,

Açılış animasyonu yerine yaklaşık 2 saniye görünen tamamen mor ekran ve ardından görüntü tamamen gidiyor 0.2 - 0.5 saniye süre sonra yeniden açılıyor ve giriş ekranına geliyor.
Bu bilgisayarın hızından mı kaynaklı yoksa altında başka sebepler mi yatıyor? Bu mor ekran neyin nesi? Mor ekran yerine Ubuntu açılış animasyonunun görünmesi için bişeyler yapılabilir mi?

Ubuntu 16.04.3 LTS
İşletim sistemi hariç herşey güncel.
Kurulum USB ile sorunsuz gerçekleştirildi.
Ekran kartı paylaşımlı INTEL HD GRAPHICS 4000 Ubuntu da Intel® Ivybridge Mobile yazmakta.

Bunun dışında göz ardı edilebilecek kadar bazı fps sıkıntıları dışında bir sorun gözlemlemedim.

eronis

O mor ekrana splash screen diyoruz. Aynı Windows 7'nin açılış ekranı gibi bir şey. Sonrasında gitmesinin sebebi aslında sistemin kendisi o siyah ekranı gördüğünde açılmış oluyor. Sonradan giriş yöneticisini (lightdm) gördüğünde de grafik arayüz, xorg gibi bileşenler yüklenmiş oluyor. Normal.

FPS sıkıntısına gelince sanırım Unity kasıyor ? Bunu Unity Tweak Tool gibi araçlar yardımıyla çözebilirsiniz.
sudo apt install -y unity-tweak-tool
Bu programı biraz kurcalayın. Sistem ayarlarının içinde görünümle ilgili performans dostu ayarlar var. Google'dan Unity'i hızlandırma gibi bir aratma yaparsanız zaten bir sürü kaynak bulursunuz.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ocak 2018 - 19:51:54

Yada basitçe Xubuntu'ya geçin.
sudo apt install xubuntu-desktop
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Bendini

Gnome kabuğundan sıkıldığım için Unity e dönüş yaptım.

Unity bana gnome a nazaran daha hafif geliyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Ocak 2018 - 17:32:51

Ve diğer taraftan Ubuntu yazısı olmadan açılıyor bilgisayar bunu merak etmiştim.