Klavye çalışmıyor.

Başlatan Rambo, 09 Ocak 2018 - 22:49:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rambo

Herkese merhaba iyi forumlar. Ben sistem güncellemesi yaptım ve klavye çalışmamaya başladı. Lütfen yardım edermisiniz

Xperia Z3 Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ata1

sisteminiz hatkkında genel bilgileri verin ki anlayarak yardımcı olmaya çalışalım  :))

Rambo

Ubuntu 17.04. Güncellemeden önce sorunu yoktu 17.04 e güncelledikten sonra sorun başladı. Ubuntu 16.04 ten güncelledim.

UNC

tamda 17.04 desteği durduruluyorken boşuna aksiyon olmuş

ali159

Ubuntu'nun yeni bir sürümüne (17.10) geçmek en kesin çözüm olacaktır sizin için.

Rambo

Zaten 17.10 a geçmeye çalışacaktım. Ama şu anda güncellersem 17.10 da da aynı sorun olabilir

ali159

[mention=635535]@Rambo[/mention]
Zaten sürüm yükseltmelerinde temiz kurulum yapmanız öneriliyor. Bir bildikleri vardır elbet :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Ocak 2018 - 20:48:02

[mention=635535]@Rambo[/mention]
Zaten sürüm yükseltmelerinde temiz kurulum yapmanız öneriliyor. Bir bildikleri vardır elbet :)

Rambo

Ama ubuntu 17.10 geçici süreliğine indirmeye kapalı

ali159

[mention=635541]@Rambo[/mention]
Sorunun nednei bazı model laptoplar ile bios uyuşmazlığı ki liste burada var (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1734147). Asus'un hiç bir modeli zaten bu sorudan etkilenmiyor. Bu nedenle iso dosyasını da bulması çok zor olmayacaktır :)

Rambo

Ben denedim ve benim bilgisayarımda hata veriyordu. Asus x401U

ali159

[mention=635562]@Rambo[/mention]
Sorun hata vermesi değil yalnız Bios'a zarar vermesi. Hatanın sebebi ile kaldırılmasının sebebi aynı değil yani :) Hatayıda buraya yazarsanız yardımcı olan biri çıkar.

Rambo

Tamam. Herşey için teşekkürler

bugra9

Çözüldü olarak etiketlenmiş ama yeni kurulum yapıldığı için etiketi kaldırıp kilitleyelim. Bir şey eklemek isterseniz "kilidi aç" düğmesini kullanabilirsiniz.