Ubuntu 17.10 Aşırı Derecede Kasma Yapıyor

Başlatan ademsahin, 01 Ocak 2018 - 01:53:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ademsahin

Herkese merhaba,

Benim sadece internet sitelerini güncelleme ve internette gezmek gibi basit işlemler için kullandığım bir dizüstü bilgisayarım var. Yedek cihaz olduğu için özellikleri de öyle ahım şahım değil. 4 gb ram 128 gb ssd intel celeron n3350 işlemci var. Windows ve birçok linux dağıtımını denedim. Eskiden ubuntu kullanmış ve memnun kalmıştım ancak bende unity sevmeyenlerdenim. 17.10 sürümü ile beraber unity bırakıldığı haberini okuyunca hemen kurdum bilgisayara ancak şöyle bir sorun var. Hiçbir şey yapmasam bile klasörler arasında gezerken ya da tek sekme de olsa Firefox açarken cihaz aşırı derecede kasıyor ve neredeyse kitlenme noktasına geliyor. Tüm sistem güncellemeleri yapılı. Özellikleri düşük ondan diyem arkadaşlar için şu an da bilgisayarda manjaro linux kde sürümü yüklü ve en ufak bir takılma bile yok. KDE sisteminde kasmadığına göre Gnome arayüzünü çok daha rahat çalıştırması lazım değil mi. Bu konu ile ilgili sıkıntı yaşayan ya da çözüm önerisi sunanlara şimdiden teşekkürler.

Bir de şöyle bir durum var ubuntu kasmadan kullanıldığı zamanlarda bile uygulamaları görmek için menü tuşuna basınca neredeyse 4 5 saniyelik bir takılma oluyor.

Qeox

hocam bende ubuntunun son 5 yıldır her sürümünü çıkar çıkmaz kullandım hiç sorun yaşamadım. dediğin gibi bende 17.10 kurduğum günden beri sürekli kasma donma sorunları yüzünden 15 gündür 16.04 lts sürümüne geri döndüm.
Geçmişim, olamadığım her şeydir..

mcengiz

ademsahin

Sanırım başka bir dağıtım kullanmaktan ya da illa Ubuntu ise Unity seviliyorsa eski sürüm kullanmaktan başka çare yok gibi görünüyor.

meda

3-4 ay sonra yeni LTS sürüm Gnome-Shell ile gelecek az biraz sabır veya başakaca birkaç ay dağıtım macera olsun diye deneyebilirsiniz.  :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

decent

Nelerin sistem kaynaklarını tükettiğine baktınız mı?
Manjaro KDE ile Kubuntu karşılaştırması daha doğru olacaktır.

WaylandIZMIR

Bence 17.10 sorunlu bir dağıtım. Sorunun kaynağı ise wayland sunucusuna her uygulamanın uyumlu olmaması. vlc ile film izlerken bile ekran donuyordu. 18.04 e kadar Fedora kullanıyorum çok rahatım. Her hangi bir hata, takılma, donma, kırılma gibi  hiç bir olumsuz bir şey ile karşılaşmadım. Ubuntu 18.04'ün performansı iyi olması halinde geri döneceğim. 17.10 gibi  devam ederse 2020 de 20.04 sürümünü bekleyeceğim. Yapacak bir şey yok.
Devrimin amacını kavramış olanlar, sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır.
Mustafa Kemal Atatürk