Ubuntudan Windowsa Disk Alanı Aktarımı

Başlatan tursuluekmek, 25 Aralık 2017 - 09:00:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tursuluekmek

sda2 ve sda3 halihazırda yüklü windows sistemimin C ve D sürücülerini temsil ediyor. Ben ise sda5 de kullanmadığım 140 GiB alanın yarısı kadarını windowsun C sürücüsüne eklemek istiyorum. Forumda aradığım kadarıyla başlangıç diski oluşturup yapılıyormuş GParted aracı ile, fakat terimleri tam anlayamadım. Yapmak istediğim windowsda disk yöneticisindeki birim küçült işlemini uygulayıp oluşan ham alanı birim genişlet şeklinde C ye eklemek. sda5 e sağ tıkladığımda boyutlandır/taşı ve ayır seçenekleri var ve ben tam anlayamadım işlevlerini. Mümkünse başıma birşey gelmeden bu işlemin nasıl yapılacağı konusunda yol gösterirseniz memnun olurum. iyi sabahlar :)

[eklenti yönetici tarafından silindi]

tursuluekmek

.py

tursuluekmek

.py

windowsta 140 gb lık diski seçerek diski daralt seçeneğini seçip diskin boyutunu değiştirebilirsin. boşta kalan diğer kısmı ise c diskine tıklayıp diski genişlet diyerek boşta kalan 70 gb alanı c ye dahil edebilrsin.

tursuluekmek

Alıntı yapılan: .py - 30 Aralık 2017 - 05:10:16
windowsta 140 gb lık diski seçerek diski daralt seçeneğini seçip diskin boyutunu değiştirebilirsin. boşta kalan diğer kısmı ise c diskine tıklayıp diski genişlet diyerek boşta kalan 70 gb alanı c ye dahil edebilrsin.

windows o bölüm üzerinde silmek dışında işlem yapamıyor hocam cevap için teşekkürler ama istediğim işlemi ubuntu üzerinde yada usb bellek üzerinden başlatıp yapmam gerekiyor.