Bilgisayarın Belirlediğim Sürelerde Otomatik Kapanması

Başlatan syagdiran, 29 Aralık 2017 - 20:18:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

syagdiran

Merhaba. Pardus 17.1 Xfce bilgisayar kullanıyorum.
1- Bilgisayarın örneğin 17.30'da kapanmasını istiyorum. Ama bir gün değil. Sürekli olarak her gün belirlediğimiz saatte kapanması
2- Bilgisayarın a ve b kullanıcıları için bu kullanıcılar kullanıcı adlarıyla bilgisayarı açtıklarında örneğin 2 saat süre belirleyip bu süre dolunca bilgisayarın otomatik kapanmasını istiyorum.
     Bu 2 özelliği sağlayabilecek bir uygulama ya da komut var mı?

edge35

shutdown komutu:
shutdown komutu ile kapatma işlemlerini farklı seçeneklerle gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıntıları için terminalde
man shutdown
komutu ile öğrenebilirsiniz. Bu arada ayrıntı sayfası türkçe.

Belirli bir saatte kapatma:
shutdown ss:dd
ilede istediğiniz saatte kapatma işlemini yapabilirsiniz. İlk sorunuz için shutdown 17:30 komutu işe yarayacaktır.

Belirli bir süre sonra kapatma:
shutdown +x
komutu ile x dakika sonra kapatılabilmektedir. 2 saat için shutdown +120 girilmeli.

Her kullanıcı için ayrı (XFCE):
Bunu yanında ek bilgi olarak Ayarlar > Oturum ve başlangıç > Uygulama Otomatik Başlat üzerindeki değişiklikler oturuma özel olmakta, yani farklı oturumlar için farklı otomatik başlat ayarları yapılabilmektedir. Sizde istediğiniz kullanıcıda istediğiniz ayar için otomatik başlatmaya ekleme yapabilirsiniz.

Not1: Verdiğim komutları otomatik başlata ekleyerek denemedim.
Not2: Otomatik başlatma ayarlarını kontrol etmek için yeni bir kullanıcı oluşturdum. Normalde kullandığım kullanıcıdaki ayarlar geçici oluşturduğum kullanıcıda yoktu. Deneyerek öğrendim yani.

Sorunlarımı çözerken her şeyiyle öğrenmeye çalışıyorum. Bana balık verenden Allah razı olsun, ama bana balık tutmayı öğretenden Allah daha çok razı olsun :)