Ubuntu boot ekranı sorunu

Başlatan OrhanSrydn, 16 Aralık 2017 - 23:31:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OrhanSrydn

Merhaba,

Öncelikle hayırlı geceler.

Daha önceden ubuntunun birkaç sürümünü kurdum ancak herseferinde nvidia driverini kurduktan sonra açılıiş logosu bozuluyor ve düzeltemiyorum.Bu beni aşırı rahatsız ediyor birçok şeyi denedim ancak başaramadım tekrar windows yüklemek durumunda kaldım.Sürümlerle alakalı birşey degil sanırım.Çünkü Ubuntu 16.04.3 LTS ve Ubuntu 17.10 da da denedim sonuç aynı.Ne zaman Nvidia driverlerini kurmaya kalksam açılış logoları gidiyor yazı şeklinde kalıyor ve düzelmiyor.Driver kurulumunu ayarlardan diğer sürücüler kısmından yüklüyorum. Şu andada windows kullandığım için ekranla ilgili çıktıları malesef paylaşamıyorum. Daha önceden başına gelen varsa ya da çözümünü bilen varsa iletişime geçer ve yardımcı olursa sevinirim.

lnxdev

Sürücü yükledikten sonra düzgün bir biçimde çalışıyor mu? Eğer çalışıyor ise bence önemsiz bir detay çünkü yükleme ekranın gelmemesi windowsa nazaran bir sorun teşkil etmez.

.py

Alıntı yapılan: OrhanSrydn - 16 Aralık 2017 - 23:31:22
Merhaba,

Daha önceden ubuntunun birkaç sürümünü kurdum ancak herseferinde nvidia driverini kurduktan sonra açılıiş logosu bozuluyor ve düzeltemiyorum.Bu beni aşırı rahatsız ediyor birçok şeyi denedim ancak başaramadım tekrar windows yüklemek durumunda kaldım.Sürümlerle alakalı * bir şey degil sanırım.Çünkü Ubuntu 16.04.3 LTS ve Ubuntu 17.10 da da denedim sonuç aynı.Ne zaman Nvidia driverlerini kurmaya kalksam açılış logoları gidiyor yazı şeklinde kalıyor ve düzelmiyor.Driver kurulumunu ayarlardan diğer sürücüler kısmından yüklüyorum. Şu andada windows kullandığım için ekranla ilgili çıktıları malesef paylaşamıyorum. Daha önceden başına gelen varsa ya da çözümünü bilen varsa iletişime geçer ve yardımcı olursa sevinirim.

yazı şeklinde kalıyor derken yukarıdan aşağı doğru akan yazılar mı?

OrhanSrydn

Alıntı yapılan: lnxdev - 16 Aralık 2017 - 23:40:43
Sürücü yükledikten sonra düzgün bir biçimde çalışıyor mu? Eğer çalışıyor ise bence önemsiz bir detay çünkü yükleme ekranın gelmemesi windowsa nazaran bir sorun teşkil etmez.

Sürücüler sorunsuz şekilde yükleniyor.Sadece boot ekranındaki ubuntu logosu gidiyor.Ubuntu yazı şeklinde yazıyor. Onun haricinde bir sorun yok :) Ancak yaklaşık 1 sene önce yine 16.04 sürümünü kurduğumda böyle birşey yoktu.O yüzden garipsedim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Aralık 2017 - 13:31:14

Alıntı yapılan: .py - 17 Aralık 2017 - 03:31:51
Alıntı yapılan: OrhanSrydn - 16 Aralık 2017 - 23:31:22
Merhaba,

Daha önceden ubuntunun birkaç sürümünü kurdum ancak herseferinde nvidia driverini kurduktan sonra açılıiş logosu bozuluyor ve düzeltemiyorum.Bu beni aşırı rahatsız ediyor birçok şeyi denedim ancak başaramadım tekrar windows yüklemek durumunda kaldım.Sürümlerle alakalı * bir şey degil sanırım.Çünkü Ubuntu 16.04.3 LTS ve Ubuntu 17.10 da da denedim sonuç aynı.Ne zaman Nvidia driverlerini kurmaya kalksam açılış logoları gidiyor yazı şeklinde kalıyor ve düzelmiyor.Driver kurulumunu ayarlardan diğer sürücüler kısmından yüklüyorum. Şu andada windows kullandığım için ekranla ilgili çıktıları malesef paylaşamıyorum. Daha önceden başına gelen varsa ya da çözümünü bilen varsa iletişime geçer ve yardımcı olursa sevinirim.

yazı şeklinde kalıyor derken yukarıdan aşağı doğru akan yazılar mı?

Sorunun videosunu çekmiştim buyrun :)

https://www.youtube.com/watch?v=Z6NYqI9P6wc

OrhanSrydn

Konu güncel. Sorunum hala devam etmekte.17.10 sürümünü kurdum.16.04 lts de aynı şekilde.Düzelmiyor bir türlü yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

OrhanSrydn

Sorunum hala devam etmekte.Masaüstü geç açılıyor driver kurulumundan sonra sanırım bu sorunu benden başka yaşayan yok :) iso dosyasıyla ilgili sorun vardır diye düşünüp lts sürümü tekrar indirdim.Ek sürücüler kısmından tekrar driver kurulumu yaptım. Ancak sonuç hala aynı desteklerinizi bekliyorum :)

Altaylardan_Gelen_Atlı

Toshiba'nın hangi modeli özellikleri yazsanız daha kolay çözüm olurdu.

birde buraya bakın ;

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=57607.0
'' YasLandığın ağaç kof ise sende yıkıLırsın ''

OrhanSrydn

Alıntı yapılan: Altaylardan_Gelen_Atlı - 26 Aralık 2017 - 23:11:23
Toshiba'nın hangi modeli özellikleri yazsanız daha kolay çözüm olurdu.

birde buraya bakın ;

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=57607.0

Toshiba C640- 11v *dizüstü bilgisayarıma kuruyorum.Ancak dediğim gibi sorunla karşılaşıyorum. Eğer ekran kartı driveri kurmazsam sorun yok ama kurunca bilgisayar afallıyor malesef :)

işlemci : intel i3 2310 2.10 ghz

ram: 3 gb

Altaylardan_Gelen_Atlı

Bios'unuz güncel olmaya bilir bu adresten bir kontrol edin.

Biosu güncellemek çözüm ihtimalli yönergeleri izleyin : :)

http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD9502M10000R01.htm

şayet güncel ise daha önce aynı model cihaza 17.04 Lubuntu önerilmiş onu indirip birde öyle deneyelim. ( ramın 3 gb olması gerekçe gösterilmiş )

'' YasLandığın ağaç kof ise sende yıkıLırsın ''

OrhanSrydn

Alıntı yapılan: Altaylardan_Gelen_Atlı - 27 Aralık 2017 - 01:14:14
Bios'unuz güncel olmaya bilir bu adresten bir kontrol edin.

Biosu güncellemek çözüm ihtimalli yönergeleri izleyin : :)

http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD9502M10000R01.htm

şayet güncel ise daha önce aynı model cihaza 17.04 Lubuntu önerilmiş onu indirip birde öyle deneyelim. ( ramın 3 gb olması gerekçe gösterilmiş )

Tamamdır akşam eve geçtiğimde hemen denerim 1 yıl  önceden ubuntu kurduğumda böyle sorunla karsılasmıyordum umarım düzelir :)