Panda antivirus

Başlatan keerim, 02 Ocak 2009 - 14:53:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

keerim

Selam arkadaslar....

Benim bulundugum network ta tum bilgisayarlar windows isletim sistemi var. Bende ubuntu yu kurdum... Girdigim sitelerden virus bulastiginda diger bilgisayar lara bulasmasin diye panda nin lisansli server i var. bende client ini kurmak istiyorum.. b unun icin pandanin admin inde plagentln diye bir dosya olusturdum ama  bunu bir turlu kuramiyorum bana yardim edecek arkadas var mi? Veya panda nin kendi sitesin den panda   yi indirdim bu sekilde de kurduracak arkadas var mi? simdiden tesekkur ederim

garafatma

Ubuntu kullanıyorsan çok ciddi olmadığı sürece antivirüs kurmana gerek yokki :)
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

keerim

ubuntu kullaniyorum ama windows virusleri benim bilgisayardan diger bilgisayarlara dagilmasini onlemek icin kurmam gerek diye dusunuyorum...

garafatma

yanlışım varsa büyüklerimiz düzeltir, virüsler windowsda kullanılacak şekilde yani .exe olarak hazırlandığı için, ubuntu exeleri direk çalıştırmadığı için, virüsde çalışmadığından dolayı dağılamayacağı için bir problem olmaz
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

keerim

tamam o kadarini biliyorum.... ama benim bilgisayarda barinipta diger bilgisayarlara zarar vermesini engellemek icin kuracagim.

OKAN

Clamav diye bir yazılım var. Ona bak derim.

keerim

clamav  --- windows viruslerini yakaliyor mu? Cunku benim networkda ki pc lerin hepsi windows isletim sistemi var. benim linux pc den digerlerine virus bulasmamasi gerek? yoksa bir gecede yaklasik olarak 200 pc ye format atmak zorunda kalacagim :) ( 4 tane server haric :)

atomkarinca

Clamav yeterli olacaktır. Aynı sebeple antivirüs kullananların hepsi bu programı kullanıyor ve şimdiye kadar bir sıkıntıları olduğunu görmedim.

keerim

Tamam tesekkur ederim, kullanip deniyorum. İleride yorum olarak yazarim.