opera browser'i kaldırmak

Başlatan seringen, 30 Ekim 2017 - 14:36:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

seringen

Merhaba ; Ubuntu 16.04 LTS kullanıyorum ( pc de yüklü geldi) Ubuntu kullanmaya başlayalı ise sadece bir kaç gün oldu, yani pc elime ulaştıktan sonra . Yani sizin anlayacağınız Ubuntu hakkın da tecrübem sıfır :) Kullanmaya başladığımın 2. günü opera browser kurdum ancak , bu kurulumdan sonra  updates leri falan yapamadığımı farkettim , şu an da ne Türkçe  dil desteğinden yararlanabiliyorum ne de sürümümü yükseltebiliyorum.Terminala komut verdiğim de devamlı olarak opera apt den kaynaklanan bir sorun olduğunu söylüyor. Hatta bir iki yerde Fire fox ile çakıştığını okuduğum için fire' ı da kaldırmaya çalıştım ancak gene aynı yanıt karaşıma çıktı;cinar@cinar-Inspiron-15-3567:~$ sudo apt-get purge firefox
[sudo] password for cinar:
E: Malformed entry 2 in list file /etc/apt/sources.list.d/opera.list ([option] not assignment)
E: The list of sources could not be read.
E: Malformed entry 2 in list file /etc/apt/sources.list.d/opera.list ([option] not assignment)
cinar@cinar-Inspiron-15-3567:~$
opera yı defalarca kaldırmaya çalıştım ancakbaşarılı olamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
opera locate  diye komut girdiğim de bulabildiğim opera dosyaları şunlar
rc  opera          12.16.1860   amd64        Fast and secure web browser and I
ii  opera-stable   48.0.2685.52 amd64        Fast and secure web browser
defalarca normal yollardan silmeya çalışmama rağmen başarılı olamayınca bir ingilizce sitede nasıl bulabileceğimi öğrendim ama iş  silmeye gelince tekrar başarısız oldum.

ata1

Alıntı Yapcinar@cinar-Inspiron-15-3567:~$ sudo apt-get purge firefox
[sudo] password for cinar:

kaldırılmak istenen firefox mudur
sudo apt-get remove --purge firefox

UNC

operayı kaldırmak için.
sudo apt remove --purge opera
sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/opera.list

firefox
sudo apt remove --purge firefox

seringen

Çok teşekkür ederim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ekim 2017 - 16:21:00

Hayır Ata 1 aslına bakarsan opera yı kaldımak istiyordum ancak Fire fox da denedim on da da başarısız olmuştum . Sağolsun Yeşil Çay yardım etti ama sen de çok sağol. :)))

rock_benim

sudo apt-get remove program_adı
sudo apt-get purge program_adı

işlemlerini yaptıktan sonra bunlarıda yapabilirsin

Kullanılmayan bağımlılıkların kaldırılması

sudo apt-get autoremove

Bir uygulama sistemden kaldırıldıktan sonra bağımlılıkları arkada kaldırılmadan kalabilir. Bu bağımlılıkları apt-get ile şu şekilde kaldırabilirsiniz

Uygulamalar kaldırıldıktan sonra sistemde yapılandırma dosyaları kalmış olabilir. Bu dosyaları şu şekilde temizleyebilirsiniz: (Kaldırılan uygulamalara ait yapılandırma dosyalarının temizlenmesi)

dpkg -l

https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Bir_yaz%C4%B1l%C4%B1m%C4%B1_kald%C4%B1rmak