Sistemin Açılma ve Sistemin Kapanma Sesi

Başlatan Death Pro, 30 Ağustos 2017 - 01:40:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Death Pro

Herkese Merhaba,

Ubuntu 16.04 LTS işletim sisteminde sistem açılma sesi ve sistem kapanma sesini değiştirmek istiyorum. Aslında varsayılan olarak sistem kapanma sesi yok bildiğim kadarıyla zaten sistemi kapatınca ses yok ama açınca ses var. Sistem açılma sesini değiştirdim onu hallettim. Ama sistem kapanma sesini değiştiremedim. İşletim sistemi hangi dosyayı kapanma sesi olarak alıyo bulamadım :S.  "/usr/share/sounds/ubuntu/stereo/dialog-question.ogg" dosyasını sistem açılma sesi olarak kullanıyodu bende onun yerine ismi ve formatı aynı olan başka bir ses koydum.

Sistem kapanma sesini nasıl ekleyebilirim yada etkinleştirebilirim ???

plazma

Death Pro

Alıntı yapılan: plazma - 31 Ağustos 2017 - 01:16:03
https://askubuntu.com/questions/138282/how-to-enable-shutdown-sound-on-ubuntu-12-04-lts-and-up

6 puan almış ikinci cevapta bir yol var betik yazarak inceleyin ama illa kapanma sesi gereklimi

Bunu denedim. Hatta betiğin ismini "K01" ile başlattım ki önceliği en önde olsun ama gene olmadı :S Kapatırken herhangi bir ses çıkmıyor.

O kadar gerekli değilde şimdi dedim başlatma sesini hallettim kapanma seside olsun dedim. Ubuntu varsayılan olarak kapanma sesini mi kapattı acaba ???