Ubuntu 16.04.2 LTS 64-bit "Sysinfo> System" bilgileri gelmiyor.

Başlatan iskenderc, 14 Haziran 2017 - 15:16:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iskenderc

Merhaba,
Yeni kurduğum İngilizce Ubuntu 16.04'te "Sysinfo" programı açılınca menüsündeki "System"i tıklayınca açlımıyor. CPU, Memory, Storage vs. çalışıyor. Sorun bende mi? Çözümü var mı? Tüm update'leri uyguladım. Mate desktop kullanıyorum ama default ubuntu desktop'ta da çalışmıyordu. Yardımlar için teşekkürler ve saygılar

Rambo

iskenderc

Teşekkürler evet kapatıp açmayı denedim  ama birşey değişmiyor. Baktığımda Sysinfo 0.7 son versiyon görünüyor.

Rambo

ata1

http://launchpadlibrarian.net/109475629/sysinfo_0.7-9_all.deb

bağlantıdan dosyayı indirip üzerine çıft tıklama ile kurmayı denermisin
[mention=627216]@Rambo[/mention] yeni kurulum önerisini neye göre yaptınız bizi de bilgilendirirmisiniz ölümcül hata neydi ?

Rambo

ata1

Hataları çözmeyecek isek linux formunun ve linux kullanmanın ayrıcalığı nerede kaldı alışık olduğunuz formatı bizler yıllardır kullanmadık bu tür öneriler bizde sadece kernel hasar görmüşse kurulum öneriyoruz.

Rambo

iskenderc

Sayın ata1,
Dediğinizi yaptım ama olmadı, kurulum sırasında  "libmono-corlib4.0-cil" adındaki bağlı bir dosyanın kurulu olmadığı cevabını veriyor. O dosya nasıl kurulacak, tavsiyelere şimdiden teşekkür. Bütün bunlar terminalde yaptım. Üzerine çift tıklama ile olmuyor. Saygılar
Terminalde görünen tam metin üç satır olarak aşağıda.

dpkg: dependency problems prevent configuration of sysinfo:
sysinfo depends on libmono-corlib4.0-cil (>= 2.10.1); however:
  Package libmono-corlib4.0-cil is not installed.

İnternette aşağıdaki adreste dosyayı buldum ama nasıl kuracağım bilmiyorum.
https://launchpad.net/ubuntu/xenial/+package/libmono-corlib4.0-cil

ata1

iskenderc

Sayın ata1,
Programı denedim fakat o da başka programların varlığını istiyor onlara da baktım. Bu sefer "broken" sorunu oluşuyor.
Anladığım kadarıyla "Sys Info" programının  yazarları programı Ubuntu 16.04  ve Linux kernel 4'e göre yeniden bir gözden geçirmeleri lazım.
Teşekkürler saygılar

ekremsenturk

sudo apt-get install mono
Bu komut ile istenilen paketlerin tamamının veya çoğunun kurulması gerekir.