Bumblebee Hakkında

Başlatan ali159, 30 Ocak 2017 - 18:47:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ali159

Linux'e geçeceğim fakat aklıma son bir soru daha takıldı. Ben bumblebee'yi kurmazsak sürekli intel kart mı çalışıyor yoksa nvdiamı. Yani ben Bumblebee'yi kurmayıp direk nvidianın sitesinden kapalı kaynak nvdia srücüsünü kurarsam sürekli nvidia mı çalışır? (Bilgisaar çift fanlı bir model bu yüzden ısınma sorunu olmuyor. İntel kartım da kötü olduğu için zaten normalde de onun çalışmasını pek isemiyorum o yüzden soruyorum. İnşallah derdimi anlatabilmişimdir) (Bu arada ekran kartım intel: hd 4600 nvdiia: gtx 850m) (bu arada ilk olarak Linux minte geçmeyi düşünüyorum o yüzden Linux minte göre cevap verirseniz sevinirim.)

lubuntu

[mention=616816]@ali159[/mention] 1.O zaman konuyu yanlış yere açtınız, şu anda Ubuntu>Kurulum Öncesi ve Sonrası kategorisindesiniz.. 2. Linux Mint Türkiye forumu size daha iyi cevap verecektir. Peki neden bunları diyorum çünkü siz "bu arada ilk olarak Linux minte geçmeyi düşünüyorum o yüzden Linux minte göre cevap verirseniz sevinirim." bunu söylediğiniz için.

ali159

Alıntı yapılan: lubuntu - 30 Ocak 2017 - 19:00:53
[mention=616816]@ali159[/mention] 1.O zaman konuyu yanlış yere açtınız, şu anda Ubuntu>Kurulum Öncesi ve Sonrası kategorisindesiniz.. 2. Linux Mint Türkiye forumu size daha iyi cevap verecektir. Peki neden bunları diyorum çünkü siz "bu arada ilk olarak Linux minte geçmeyi düşünüyorum o yüzden Linux minte göre cevap verirseniz sevinirim." bunu söylediğiniz için.
Çok haklısınız fakat mintin formuna kaybolduğum e postayı hatırlamıyorum bir türlü giriş yapamadım o yüzden buraya sordum kusura bakmayın:/

lubuntu

[mention=616828]@ali159[/mention]Ne kusuru kardeşim. Seni yargılamak benim ne haddime. Forum adına konuşmadım bu arada, kendi adıma konuştum. Ben sadece bunun daha doğru olacağını anlatmak istedim. Seninle aynı sistemi kullanacak kişi yaşarsa bunu, o forumda bulması bence daha iyi olur.

natgho

Merhaba, linux mint/ubuntu bunlar amiyane tabirle GNU/linux dünyasının marlboro ve parlement'i gibiler, ikisini de severek izleyen biri olarak emin olun arkaplanda değişen çok da bir şey yok.
Konumuza dönersek, size başlangıçta açık kaynak sürücüleri olan novauea (https://nouveau.freedesktop.org/wiki/) sürücüleri kurulmakta.
Bu sürücüler nvidia'nın açık kaynak driver'ları, eğer bumblebee kurarsanız kapalı kaynak sürücülere geçiyorsunuz.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

afeser

Hocam hangi dağıtımı kullacaksınız bilmiyorum ama ben fedora için denediğimde NVIDIA sürücüsünü yüklediğimde GNOME arayüzü açılmamaya başlamıştı. Ben de uğraşmayıp bırakmıştım. Bumblebee Fedora için 940M destekliyormuş ("/sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch" dosyası mevcut) sizinki de desteklenir sanırım bumblebee kullanmak mantıklı geliyor.
Yani sorunuza düzgün bir cevabım yok :( çünkü NVIDIA sürücüsü kendi başına çalışmadı bende, ancak hiç bir şey yüklemediğimde intel üzerinden çalışıyor(blender compute device olarak none yazıyor).
Gelecek illa ki gelecek, önemli olan kimin getirdiği...

hatas

Alıntı yapılan: ali159 - 30 Ocak 2017 - 18:47:39
Ben bumblebee'yi kurmazsak sürekli intel kart mı çalışıyor yoksa nvdiamı.

Herhangi bir kapalı kaynak sürücü kurmazsanız ve Bumblebee'yi kurmazsanız normalde sürekli Intel'in çalışacağını zannediyorum bununla birlikte forumdaki bazı iletilerde bazı sistemlerde iki kartın aynı anda çalıştığı bu da sistemin kasılarak çalışmasına ve makinenin ısınarak kapanmasına yol açtığı söyleniyor. Benim bilgisayarımda Intel ve Nvidia var. Yüksek grafik performansı gerektiren herhangi bir oyun/yazılım kullanmıyorum. Öntanımlı sürücülerle de herhangi bir sorun yaşamadığım için ne kapalı kaynak sürücüyü ne de Bumblebee'yi yüklemiyorum. Bu arada eğer okumadıysanız, UbuntuViki'deki Ekran kartları maddesine göz atmanızı tavsiye ederim.

Alıntı yapılan: ali159 - 30 Ocak 2017 - 18:47:39
Yani ben Bumblebee'yi kurmayıp direk nvidianın sitesinden kapalı kaynak nvdia srücüsünü kurarsam sürekli nvidia mı çalışır?
Bunu bilemiyorum, kesin bir cevabı olmayabilir.

bugra9

Anladığım kadarıyla sürekli nvidia ile çalışmasını istiyorsunuz. Ek sürücülerden sahipli nvidia sürücüsünü kurduktan sonra nvidia ayarlarına girip intel yerine nvidia kullanmasını seçebilirsiniz. Yanlış bilmiyorsan ondan sonra siz geri değiştirene kadar hesaplamaları hep nvidia kartı ile yapacaktır.

ali159

Alıntı yapılan: bugra9 - 04 Şubat 2017 - 02:42:52
Anladığım kadarıyla sürekli nvidia ile çalışmasını istiyorsunuz. Ek sürücülerden sahipli nvidia sürücüsünü kurduktan sonra nvidia ayarlarına girip intel yerine nvidia kullanmasını seçebilirsiniz. Yanlış bilmiyorsan ondan sonra siz geri değiştirene kadar hesaplamaları hep nvidia kartı ile yapacaktır.
Evet doğru anlamışsınız. Teşekkür ederim cevabınız için.