Tez ve kitap yazımı için öneri

Başlatan ubuntuM, 26 Aralık 2016 - 13:05:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ubuntuM

Tez ve kitap yazımı için LibreOffice gayet yeterli midir yoksa bunun için Linux'ta önerebileceğiniz başka bir yazılım mevcut mudur?

alquirel

Linux için Libreoffice'ten ötesini ben bilmiyorum. Kitap yazımı hakkında da çok fikrim yok, ama tez için ben de Libreoffice ile başlamıştım yazmaya. Kısa süre içinde birkaç aylığına Microsoft Office satın alarak Word ile yoluma devam etme kararı aldım. Çünkü tez yazım kurallarını belirleyen adamlardan tut da senin tezini değerlendirecek okuyacak bastıracak adamların hepsi işlerini Word'ü baz alarak yapıyor. Sen her ne kadar en profesyonel şekilde hatasız kusursuz şekilde biçimlemelerini ayarlasan da o başka bilgisayarda açılırken mutlaka kaymalar oluyor. Dersen ki ben her seferinde her düzeltmede pdf dönüşümü yapar öyle sunarım, bilemeyeceğim çünkü denemedim, çünkü göze alamadım o kadar uğraşı :) Bir de Word'de daha standardize daha hatasız yaptığım şeyler için Libreoffice'de bir hayli uğraşmıştım. Mesela kaynakça ve içindekiler sayfaları gibi.

İşim görülsün yeter daha da kullanmam zaten diyorsan Word derim, daha geniş çaplı daha uzun vadede düşünüyorsan, üstesinden gelirim diyorsan Libreoffice de gayet yeterli bence.

gunbatimi

Selamlar, eger kisa sureli kullanmak istiyorsaniz microsoft office in devam ediyor mu bilmiyorum ancak 120 gunluk deneme versiyonu olabilir onu deneyebilirsiniz.

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ubuntuM

Alıntı yapılan: gunbatimi - 26 Aralık 2016 - 17:37:57
Selamlar, eger kisa sureli kullanmak istiyorsaniz microsoft office in devam ediyor mu bilmiyorum ancak 120 gunluk deneme versiyonu olabilir onu deneyebilirsiniz.

Vodafone Smart Ultra 6'dan memnun musunuz? Bu aralar Vodafone'dan telefon almayı düşünüyorum, aklımda bunun 7'si var. Siz memnun musunuz? Donma, kasma veya herhangi bir başka sorunları mevcut mu? Tavsiye eder misiniz?

freeman

LaTex var ama herkes bunu kullanabilir mi bilmiyorum. Ben Emacs+OrgMode ile hiç LaTeX e bulaşmadan belgeleri yazıp, Latex tabanlı PDF çıktı alıyorum.

Hem LaTeX hem Emacs herkesin öğrenebileceği şeyler değil maalesef. 
Ha ben uğraşmayı severim zoru severim derseniz böyle seçeneklerde var bilginiz olsun.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

gunbatimi

Alıntı yapılan: ubuntuM - 27 Aralık 2016 - 11:11:47

Vodafone Smart Ultra 6'dan memnun musunuz? Bu aralar Vodafone'dan telefon almayı düşünüyorum, aklımda bunun 7'si var. Siz memnun musunuz? Donma, kasma veya herhangi bir başka sorunları mevcut mu? Tavsiye eder misiniz?
Selamlar, ilk baslangicta ben de cok dusunmustum smart ultra 6 almadan once ancak yaklasik 6-7aydir hic bir kasilmasini gormedim, arada bir telefon ekranina gecerken kasilabiliyor, o kadar da olur diye dusunuyorum nihayetinde 600-1000 tl bandindaki bir telefon. Onun disinda memnunum, sayisiz kere dusurdum telefonu ama gic bir sey olmadi, benim beklentilerimi karsiladi diyebilirim. Ha ne yapiyorum telefonda internet facebook linkedin instagram 4sq yüklü, cok fazla fotograf cekmem, bu sartlarda fena degil, ha karanlik cekimlerinde bu banttaki telefonlar gibi feci.ama gunduz cekimleri guzel. Video hd cekimi iyi face cam ile, arka kamerayi denemedim henuz. Dedigim gibi beklentileriniz cok yuksek degilse bu bantta alinabilir telefonlardan. (7 yiben de düşündüm ama 1000+uzerinde alinabilecek daha iyi telefonlar var)

kolay gelsin

gunbatimi

Alıntı yapılan: gunbatimi - 27 Aralık 2016 - 14:32:15
Alıntı yapılan: ubuntuM - 27 Aralık 2016 - 11:11:47

Selamlar, ilk baslangicta ben de cok dusunmustum smart ultra 6 almadan once ancak yaklasik 6-7aydir hic bir kasilmasini gormedim, arada bir telefon ekranina gecerken kasilabiliyor, o kadar da olur diye dusunuyorum nihayetinde 600-1000 tl bandindaki bir telefon. Onun disinda memnunum, sayisiz kere dusurdum telefonu ama gic bir sey olmadi, benim beklentilerimi karsiladi diyebilirim. Ha ne yapiyorum telefonda internet facebook linkedin instagram 4sq yüklü, cok fazla fotograf cekmem, bu sartlarda fena degil, ha karanlik cekimlerinde bu banttaki telefonlar gibi feci.ama gunduz cekimleri guzel. Video hd cekimi iyi face cam ile, arka kamerayi denemedim henuz. Dedigim gibi beklentileriniz cok yuksek degilse bu bantta alinabilir telefonlardan. (7 yiben de düşündüm ama 1000+uzerinde alinabilecek daha iyi telefonlar var)

kolay gelsin

Bir de su var 24 ay taksitle alabiliyorsun ;)