16.04.01 Cryptsetup hatası

Başlatan Caner Çakar, 12 Aralık 2016 - 00:09:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Caner Çakar

Merhaba arkadaşlar,

16.04 sürümünü yüklerken ' ev dizinimi ve diski sifrele ' seçeneğini secmemdb dolayi aşağıdaki hata ile karşılaşıyorum. Şifremin dogru olduğuna eminim fakat hatayı bir turlu aşamadım. USB uzerinden yeniden kurulum yapmak istediğim de işe kurulum ekranı donmakta. Yardımcı olabilir misiniz ?

cryptsetup failed bad password or options ?

illedelinux

Kurulumda belirlediğin parola kurulumdan sonra klavye düzeni değişikliğinden dolayı tutmayabiliyor.
Bunun için İngilizce ve Türkçe klavyede aynı karaktere sahip bir parola atayabilirsin.
Yeniden kurulum için kuruluma başlamadan canlı ortamda kurulum yapacağın bölümü önce biçimlendir (ext4 formatında) sonra kurulum dene...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Caner Çakar

Alıntı yapılan: illedelinux - 12 Aralık 2016 - 10:46:55
Kurulumda belirlediğin parola kurulumdan sonra klavye düzeni değişikliğinden dolayı tutmayabiliyor.
Bunun için İngilizce ve Türkçe klavyede aynı karaktere sahip bir parola atayabilirsin.
Yeniden kurulum için kuruluma başlamadan canlı ortamda kurulum yapacağın bölümü önce biçimlendir (ext4 formatında) sonra kurulum dene...

Doğrudur hocam yabancı forumlardan arattığım kadarıyla sorun belirtmiş olduğunuz şekilde fakat şuan pcde sadece ubuntu yüklü, dolayısıyla sisteme doğrudan grub ekranı üzerinden biçimlendirmem gerekiyor diye düşünüyorum. Farklı bir yolu var ise belirtebilir misniiz ?

illedelinux

Farklı bir yolu var da değişen bir şey yok, gurub yoluyla parola değişimi yaparsanız home dizinine ulaşabilirsiniz.
Burada anlatımı deneyebilirsiniz.
http://www.muratyazici.com/ubuntu-sifre-sifirlama.html
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Caner Çakar

Güvenli modda baslattigimda da aynı sorunla karşılaşıyorum , farklı bir öneriniz var mıdır ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Aralık 2016 - 23:06:42

http://hizliresim.com/jX36Y9

Hata gorsrli linktedir

bugra9

- Şifrede Türkçe karakter bulunuyor mu?
- Şifrede i, I karakterleri bulunuyor mu?

Eğer Türkçe karakterden dolayı ise gruba Türkçe klavye düzeni yüklenebilir (olur mu bilmiyorum, araştırmak lazım) ya da canlı cd kullanarak bu şifreli diski açıp şifresini değiştirebilirsiniz (şifreyi bilmiyorsanız bunu yapamazsınız).

Usb üzerinden yeni kurulum yapamamanızın bu durumla bir ilgisi görünmüyor. Eğer yeni kurulum yapmak istiyorsanız, karşılaştığınız sorun için yeni konu açabilirsiniz.

Caner Çakar

Alıntı yapılan: bugra9 - 13 Aralık 2016 - 01:55:22

Eğer Türkçe karakterden dolayı ise gruba Türkçe klavye düzeni yüklenebilir (olur mu bilmiyorum, araştırmak lazım) ya da canlı cd kullanarak bu şifreli diski açıp şifresini değiştirebilirsiniz (şifreyi bilmiyorsanız bunu yapamazsınız).

Usb üzerinden yeni kurulum yapamamanızın bu durumla bir ilgisi görünmüyor. Eğer yeni kurulum yapmak istiyorsanız, karşılaştığınız sorun için yeni konu açabilirsiniz.

@bugra9

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler, cevaplarım aşağıdaki gibidir.

Şifrede türkçe karakter bulunmuyor. Sessiz harfler, rakamlar ve ! * karakterlerinde oluşuyor. Grub ekranında bu şifreyi belirlediğim gibi yazabiliyorum ancak açılış ekranında şifre hatası veriyor.

Şifremde bu karakterler bulunmuyor.

Usb üzerinden yeniden bir kurulum yapmak istediğimde ise Ubuntu logosu ekrana geldikten sonra alt tarafta bulunan beş adet yuvarlağın içi turuncu renkte oluyor.
İkinci tur gittiğinde ise ikinci yuvarlakta sistem donuyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Aralık 2016 - 20:52:36

Edit //

Farklı bir USB bellek üzerinden sıfır bir kurulum gerçekleştirdim ve şuan sorun bulunmuyor. İlginiz için teşekkürler.

bugra9

Hımm geç kalmışım, klavyede yıldız harfini ingilizce klavye düzenine göre yani shift+8 tuşuyla yaparsanız açılabilir yazacaktım. :)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/37/ANSI_Keyboard_Layout_Diagram_with_Form_Factor.svg/2000px-ANSI_Keyboard_Layout_Diagram_with_Form_Factor.svg.png

Geri bildirim için teşekkürler. Yeni kurulum yapıldığı için çözüldü etiketi olmadan konuyu kilitleyelim.