ubuntu bana kombo çekti (TEK SORUNUM KALDI O DA GRUB)

Başlatan midori, 01 Aralık 2016 - 04:07:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

midori

ALT TARAFIN ÖZETİ
3ay kullanılmayan ubuntu 16.0.4lts ye update yaptıktan sonra normalinde açılışta F9 a basıp ubuntuyu seçerek girdiğim grub menüsü kendiliğinden açılır oldu 8-10 kez açıldı sonra bir wifi problemi ile eski haline döndü.detaylı bir şekilde aşağıda anlattım.burası sorunu kısaca belrirtmek için

Arkadaşlar 3 aydır kullanmadığım ubuntu16.0.4lts sürümümü bugün açmaya çalıştım önce kullanıcı parolamı kabul etmedi. parolayı recovery mode ile hallettim sonra oturum açmadan ctrl+alt+F1 yaparak
sudo apt-get update(23 dakika sürdü) ve
sudo apt-get upgrade
yaptım baya bişiler yüklendi enson secure boot ve uefi ile ilgili işeyler soran dos ortamlı grafiklere sahip bir ekranda bana sadece ok veya yes no diyebilceğim 3 pencere verdi yes ve ok diyerek geçtim.SONRA BEN ŞOK! Bilgisayarımda Kali-ubuntu ve windows 10 kurulu power butonuna basınca sürekli windows açılırdı bir türlü grubu açılır hale getiremezdim (F9 falan yaapr ordan ubuntuyu seçerdim grub menüsü açılırdı tekrar ubuntuyu seçerdim) bi baktıp grub menüsü açıldı.Defalarca bilgisayarı kapatıp açtım sürekli grub menüsü geliyor.Ağlayacaktım sevincimden neyse compiz ve wifi ile bazı sorunlarım vardı bunları çözmeye çalıştım bu arada yine kapatıp açıyoruz hatta bikaç kez windows ve kaliyede girdim.Neyse enson wifi için bişiler yaparken BIOSTAN NETWORK BOOT aktifleştirdim.Dahada grub gelmez oldu. Recovery mode da grub update i denedim compizi falan kökünden sildim.Hatta işin garibi tekrar update denedim eskisi kadar olmasada bi süre update yaptı yeniden secure boot falan şifre sordu sevindim oldu diye olmadı.bu arada açılırken bi ubuntu logosu geliyordu yükleme ekranı hesabı artık o da gelmiyor biraz siyah biraz mor oluyor sonra kullanıcı şifresi istediği ekran geliyor.şimdi önce bu grub olayı bir sorunmudur? sorun ise nasıl çözeriz? Bootrepair vb. şeyler öncedende denenmişti ve kendiliğinden gelme işlemi bunların kullanılması şeklinde değil updateden sonra KENDİLİĞİNDEN GELDİ.