coklu uzak masaustu baglantisi

Başlatan muzur, 24 Kasım 2016 - 15:57:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muzur

Merhaba arkadaslar,

hayatimda ilk kez linuxa dokunuyorum ve basim belada. 3-4 gunde bir cok sey ogrendim ama 1 lubuntu(16.04) makinesine ayni kullanici adiyla, yani anda 1 tek uzak oturum acilmasini saglayamadim. Remote desktop icin XRDP kurdum...
Okulda kullanilacak bunlar ve sanal olarak 30 tane lubuntu kurdum, gerekli programlari yukledim her sey calisiyor ama ogrenci fiziksel bilgisayarindan windows remote desktop uygulamasini kullanarak bu sanal linux makinalara baglandiginda ayni makinaya bir cok kullanici baglanabiliyor ve ayni oturumu goruyorlar.
Nette yaptigim arastirmada xrdp baglanti  portunu xrdp.ini icinden 5910, 5912, 3350 gibi degerlere sabitleyin her seferinde ayni oturumu acin ve o port mesgul oldugu icin baska kimse giremesin diyor ama porta statik deger atadigimda hic baglanmiyor.

Var midir oneriniz bu soruna ya da baska program tavsiyeniz. Burada kritik nokta ayni makinaya ayni anda ayni kullanici adiyla bir kisinin baglanmasi.

Tesekkur ederim simdiden yardimlariniza

if

@muzur,
Çoklu uzak masaüstü diye başlık attığınız için çoklu uzak masaüstü bağlantısının sağlanmasını istediğinizi çıkartıyorum fakat
Alıntı Yap1 lubuntu(16.04) makinesine ayni kullanici adiyla, yani anda 1 tek uzak oturum acilmasini saglayamadim.
dediğiniz için makineye sadece bir tane bağlantı sağlanmasını istediğinizi anlıyorum.

30 tane öğrenciler için ve bir tane de öğretmen için olmak üzere 31 gerçek bilgisayarınız var.
Öğretmenin bilgisayarında 30 tane Lubuntu sanal makine kurulu.
Öğrencilerin uzak masaüstü bağlantısını sağlayan bir program vasıtasıyla öğretmenin bilgisayarına kurulu sanal Lubuntu'lara bağlanmasını mı istiyorsunuz? Yani her bir öğrenci kendisi için ayrılan bir sanal makineye bağlanacak?

muzur

Merhaba

Aynen oyle. Her bir ogrenci fiziksel windows bilgisayarindan bir sanal linux makineye rdp ile baglanacak ama bunlar cocuk, ders haricinde baska makineden de baglanabilirler, eglence olsun diye vs...

muzur

sorunumu cozdum; nomachine uygulamasi isimi gordu arkadaslar
ayni anda tek kullaniciya izin veriyor rdp icin ama her makineye bu uygulamayi kurmam gerek ama olsun

tesekkurler

if

@muzur, kusura bakmayın ardımcı olamadım. Pek aşina olmadığım bir konuydu. Çözümü biraz daha detaylandırabilir misiniz? Nomachine'i her makineye kurmanın ötesinde neler yaptınız? Öğrenciler direk sanal makinelere mi bağlanıyor? Bunu nasıl sağladınız?

muzur

merhaba

rica ederim sorun yok

amacim, fiziksel windows makinlerden sanal linux makinelere rdp yapmakti.
linux makinelere xrdp kurdum ve windowsun remote desktop uygulamasi ile bu sanal makinelere baglaniyordum ancak baska bir kullanici da ayni makineye ayni kullanici adiyla ayni anda login olabiliyordu
haliyle bu kabul edilebilir bir sey degil
arastrmalarim sonucunda nomachine isimli uygulamayi buldum
hem linuxlara hem de windowslara kuruluyor ve windowstan linuxa bu uygulama ile baglaniyorum ve ayni anda 1 tek baglantiya izin veriyor
bununda eksik yani yok mu var elbet. mesela kendi bilgisayar listesinde hani linuxlarda o an aktif bir baglanti var hangilerine bagli kimse yok gibisinden bilgi gostermiyor ama olsun, buna da sukur :)

umarim anlatabilmisimdir!

selamlar