Videomu Makalemi

Başlatan mma329, 08 Kasım 2016 - 21:59:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mma329

Arkadaşlar sizce videomu daha iyi öğretir sesli videomu yoksa makalemi (İngilizce Kaynak) ?

bymiy

Bence hiç fark etmez. Her durumda oturup deneme yanılma yapmazsan öğrenemezsin. Boz ve yap! Yeniden, yeniden, yeniden. Sonunda her şey yerine oturuyor. Tecrübe diye boşuna demiyorlar. Kolay lokma yok maalesef.

mma329

[mention=610116]@bymiy[/mention]Gerçekten fark yoksa süper mesela ben 1 video izliyorum sonra orda öğrendiklerimi uyguluyorum böyle böyle çok iyi öğrenirim değilmi?

bymiy

Azimli davrandığın sürece neden öğrenemeyesin ki? Kolay pes etme. Bir gün denemelerin sonuç vermezse kapat makineyi. Bir gün sonra bir daha dene :) emin ol her seferinde farklı şeyleri fark ediyorsun. Kolay gelsin...

012rev3

Kencimce bir açıklama yapmaya çalışacak olursam, video görerek yap deme noktasında öğrenime daha kolay katkı sunar diye düşünüyorum. Bunu bir adım daha ileriye getirdiğimizde soru cevap şeklinde karşılıklı diyaloğun katkısı tartışılmaz herhalde. Bunun haricinde makale (aslında genel yapısı olarak) bir konuyu hemen hemen/derinlemesine araştırıp ortaya çıkan fikrin aktarılmasını içeriyor. Yani uzmanlık için makalelerden, tezlerden yararlanmak daha mümkün. Tabi ki bunun için videolarda izlenir. Ancak elde ettiğiniz verileri bir makale olarak hazırlamak sizce de mantıklı olmaz mı?
Şöyle bir şey desem yanlış olmaz herhalde. Video özeti uygulamalı ya da görsel olarak geçer makale de tezin küçültülmüş hali olur ve bir anlamda tezi(sadece tez değil elbette) özetler.
Bilgiye sahip olmak kolay değil. Çalışmalarınızda başarılar.
"Her şey mümkün olduğunca basitleştirilmeli ancak sıradanlaştırılmamalıdır." Albert Einstein