php tavsiye

Başlatan rhoaides, 29 Ekim 2016 - 21:11:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rhoaides

Merhaba arkadaşlar benim sormak istediğim soru şu xubuntu 16.04 32bit kullanıyorum elimde kodlab php5.4 kitabı var. Kitapta php5.4 ü anlatmış bildiğiniz gibi php7 çıktı sizce php5.4 ile devam mı etmeliyim?

Bir diğer soru xubuntu kullandığım için xampp kurmak istedim ancak son 5.x sürümü 5.6.24 ancak ben bunu xamppın sitesinden ibdirmek istediğimde hep 64 bit var 32biti nereden indirebilirim?

Son soru olarakta xappın 5.6.24 sürümünü kurduğum zaman kitapta 5.4 anlatıldığı için sıkıntı yaşarmıyım.

lnxdev

Perl dilini kullanmayı düşünmüyorsan xampp kurmana gerek yok lamp kurman yeterli. php7.0 ile php5.4 sürümü arasında eğer php ye yeni isen senin için hiç bir farkı olmayacaktır. Zaten linux kullanıyorsun lamp kurarak hepsinin son sürümüne erişebilirsin. Kitaptan çalıştığın sürüm php ile bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Bi tek class yapısında büyük değişiklikler var o konuları da internetten araştırıp bulabilirsin. Bu arada bir dili en iyi kendi anlattığı dokümantasyon öğrenirsin. 

PHP Dokümantasyon

matrax_41

Php 7 kurman daha iyi olur fakat kitapta mysql api anlatılıyorsa o sıkıntı olabilir. Php 7 ile birlikte mysq api kaldırıldı. Pdo veya mysqli kullanman gerekiyor.

rhoaides

@lnxdev sizin dediğiniz gibi xampp tamamen silip lamp ı kurdum herşey çalışıyordu ancak phpmyadmin sayfasındayken kullanıcılar sekmesinde root un haricinde 3 kullanıcı adı daha gözüküyordu onları yanlışlıkla sildim şimdi Yapılandırma dosyanız içinde tanımlanmış denetim kullanıcıları için bağlantı başarısız oldu. hatası alıyorum nasıl düzeltebilirim.

lnxdev

[mention=609358]@rhoaides[/mention], daha önce böyle bir hatayla karşılaşmamıştım. Şunları deneyerek tekrar bakalım. İlk önce phpmyadmin i kaldıralım.

sudo apt purge phpmyadmin -y

sonra tekrar mysql güvenli kurulum yapalım

sudo mysql_secure_installation

sonra tekrar phpmyadmini kuralım

sudo apt install phpmyadmin -y

sonrada apache2 servisini tekrar başlatalım

sudo systemctl apache2 restart

bunları yaptıktan sonra tekrar aynı hatayı vericekmi diye bakalım.

MertKamit

PHP 5.4'ü kur. Veritabanı işlemlerini önce Mysqli ile öğren sonra PDO ile öğren.