Casper nirvana laptop klavye problemi

Başlatan naklov, 10 Temmuz 2016 - 15:15:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

naklov

Arkadaşlar Merhaba,

Casper nirvana ultrabook'umda ubuntu 16.04 yüklü ve yazı yazarken sistem kendiliğinden fn tuşunu aktif ediyor. Aşağıda klavyemin görüntüsünü paylaşıyorum. Klavye düzenini tekrar değiştirmek için sistem klavye dilini tr ve en olmak üzere değiştirme yaptıktan sonra tekrar kendi düzenine geri geliyor bunu nasıl çözebilirim.

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Peşinden Gidecek Cesaretin Varsa Bütün Hayaller Gerçek Olabilir..

heartsmagic

Biliyorum ilk akla gelen şey bu ama yanlışlıkla basıyor olmayasın? Bir de, Fn tuşuna basıldığını nasıl anlıyorsun yazarken. Hani kendisine basılırsa yazmayı sonlandırıyor klavye evet ama yazmayı engelleyen şeyin Fn olduğunu nasıl anladın yani? Ses veya ışık tuşuna basınca Fn tuşuna basmana gerek kalmadan iş mi görüyor kısacası? Ya da etkinleşen şeyden kastın başka bir şey mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

naklov

örnek vermem gerekirse benim klavyemde "u,ı,o " tuşlarına bastığımda "4,5,6" sayıları geliyor, bu sorun ortaya çıktığında fn tuşuna tekrar basılı tuttuğumda harfleri yazabiliyorum. Bu durumda basılı kaldığını varsayalım tekrar bastığımda bu sefer disable olması gerekir tuşun ama dediğim gini 4,5,6 tuşu yerine harfleri yazıyor. Umarım düzgün anlatabilmişimdir. :)

ata1

fn bazı pclerde açılış esnasında işlevsel yapılıyor. acaba böyle bir şey olmasın benzer sorunu bu şekilde çözmüştü arkadaş

http://manjaro.gen.tr/forum/index.php?topic=1422.msg10167#msg10167

Alıntı yapılan: 74Lh4 - 18 Aralık 2015 - 01:14:57
Tamam arkadaşlar sorunu çözdüm. Bıos da fn yarları yok ama bılgısayarı actıktan sonra fn+F11 e basınca duzelıyor. Yardımlarınız ıcın tesekkur ederım kolay gelsın :)

EDİT tabi bu sizde f11 değeri farklı olabilir. Üretici firma sayfalarında bulabilirsiniz.

naklov

Bu problem nasıl ortaya çıkıyor bilmiyorum ama  yazı yazarken muhtemelen bir tuş kombinasyonu bunu aktif ediyor. Tekrar ortaya çıktığında bu kombinasyonu yapip sonucu buraya aktaracağım.

heartsmagic

Tamam, mesele Fn değil, NumLk oluyor bu durumda. O da Fn ile tetikleniyor ama olay tek başına Fn değil, bu nedenle o kadar soru sormuştum :)
Başlangıçta açık gelmiyor ama değil mi, yazarken oluyor bu? Haliyle şüphelendiğin üzere bir tuş kombinasyonu buna sebep oluyordur. Gerçi o da bir ilginç, sırf öyle bir tuş kombinasyonu olmasın diye Fn var işte. Acaba sonradan bir yerlere eklenmiş olma ihtimali var mıdır?

naklov

Evet yazı yazarken bir anda klavye düzeni değişiyor ve şu an yazarken farketim caps lock tuşuna bastım dediğiniz gibi oldu. klavye düzeni değişti.Sonradan bir yere eklendiyse bilmiyorum sistemi yüklendiğimden beri ayarlarını ellemedim.

Bu arada @ata1 dediğiniz tuş kombinasyonu işe yaramadı.

ata1

fark etmeden eklemiş olabilirsin klavye kısa yollarına bir göz at bence.

naklov

@ata1

klavye kısayollarına baktığımda caps lock ile birşey yok süper tuşundaki gelen listedeki tuşlarda da değişiklik yok, ama ilginçtir ki eskiden bu makinede windows kullanıyordum böyle bir sorunla karşılaşmadım acaba driver sorunu olabilir mi yada klavye dilinde sorunlu bir yükleme.Bazıları bu sorunun çekirdek sürümünden kaynaklandığını yazmış.

ata1

zaten ilginç olanı da aynı tuş ile geri dönememen dönüyor mu ? bu konuda en iyi bilgiyi @heartsmagic söyleyecektir çözümde yol gösterecektir

naklov

Aynen tekrar aynı tuşa bastığımda geri dönüş olmuyor :) @heartsmagic senden yanıt bekliyoruz o zaman :)

heartsmagic

Şu dursun kenarda:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg-server/+bug/92482

Makineye hiç harici klavye bağlandı mı?
Sistemde "NX server" kurulu mu?

naklov

Makineye hiç harici klavye bağlandı mı? hayır bağlamadım.
Sistemde "NX server" kurulu mu? =NX server bildiğim kadarıyla uzak masaüstü bağlantısında kullanılıyor. O işlemi teamweaver ile hallediyorum ama sistem arkada ek paket olarak kurduysa bilemem.

heartsmagic

Teamviewer kurmaz NX'i. Hata kaydı çok eski, hani olay X tarafında olsa çoktan düzeltilmiştir diyeceğim. O tarafı elediğim için hata kaydında gördüğüm iki ihtimali sordum sana, ikisi de sende yok. Sistemi kurtarma kipinde açıp, root kabuğuna düş, ardından bir de orada dene. Bakalım aynı sorun orada da oluşacak mı?

naklov

@heartsmagic

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_sistem_kurtarma kipine düştüğümde klavyeyi test etmemi mi istiyorsun tam olarak.

naklov

Arkadaşlar ubuntu 16.10 yükseltmesini yaptıktan sonra klavyenin tuşları fn'ye basılı şekilde çalışıyor muhtemelen, sistemi kurtarma kipinde açıp konsola düştüğümde sıkıntı yok fakat sistem açıldıktan sonra fn aktif oluyor.

ata1

biosda fn le alakalı ayar var mı ? baktınız mı ? genelde olur.

naklov

Alıntı yapılan: ata1 - 20 Ekim 2016 - 20:12:33
biosda fn le alakalı ayar var mı ? baktınız mı ? genelde olur.

Biosda fn tuşu ile alakalı bir ayar bulamadım ama bayadır araştırıyorum bu konuyu Shift + Insert tuşuna basarak geçişi sağlıyorum artık, sistem neden böyle bir tuş kombinasyonuna maruz bırakıyor beni onu bilmiyorum.