Gimp ile yapılan bir temanın dilimlenmesi?

Başlatan MURATSPLAT, 29 Kasım 2008 - 14:22:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MURATSPLAT

Gimp ile web uygulamaları dersi için  geçen gece bir tema yaptım. Bir sorunum var ,bu tamayı dilimlemek..
[IMG]http://img367.imageshack.us/img367/6051/ensonhalianatemark8.th.jpg[/img]

Bu  temayı  gimp'in image -> Guides -> New Guide ile dilimlemem gerekiyor. Ama dilim eklediğimde bu dilimleri control edmiyorum. Bir döküman da kılavyeden "m" harfine basılı tutun konumlandırma yapın diyor ama bende olmuyor..
            Bu temayı htmlye aktarmak için hangi yöntemle dilimlemeliyim ?

Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

Çağlar

Bu işi çözse çözse @Gimp Uzmanı çözer :D
We got a badass over here!

egitimist

Alıntı yapılan: MURATSPLAT - 29 Kasım 2008 - 14:22:57
  Gimp ile web uygulamaları dersi için  geçen gece bir tema yaptım. Bir sorunum var ,bu tamayı dilimlemek..
[IMG]http://img367.imageshack.us/img367/6051/ensonhalianatemark8.th.jpg[/img]

Bu  temayı  gimp'in image -> Guides -> New Guide ile dilimlemem gerekiyor. Ama dilim eklediğimde bu dilimleri control edmiyorum. Bir döküman da kılavyeden "m" harfine basılı tutun konumlandırma yapın diyor ama bende olmuyor..
            Bu temayı htmlye aktarmak için hangi yöntemle dilimlemeliyim ?

Bu iş için quanta'nın resim haritalama özelliği kullanılabilir. Tasarımını html dosyasına bölümlemeden ekleyip resim haritası özelliğini kullanarak seçtiğin bölgelere link verebilirsin.

Gimp Uzmanı

@egitimist bu konuda haklı. Ayrıca GIMP'in bu işi yapan eklentileri var. Aratırsanız bulursunuz.

ivme

gimp ile web tasarım yapmak isteyen arkadaşlar için dört bölümlük bir yazı dizisi hazırlamıştım.

1. BÖLÜM : gimp ile basit bir web sayfası tasarlayacağız
   2. BÖLÜM : tasarımımızı dilimleyerek kodlamaya hazır hale getireceğiz
   3. BÖLÜM : tasarımımızı kodlayacağız ( HTML, CSS )
   4. BÖLÜM : tasarımımıza son şeklini vereceğiz

ilgili derslere buradan ulaşabilirsiniz.

MURATSPLAT

Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

keretta

merhaba,

ben gimp ile bir tasarım yaptım, dilimleyip kaydediyorum ancak ps'deki gibi bir dilimle olmuyor. mesela navbarda diyelim dikdörtgen bir yeri dilimlemek istiyorum ancak bunu yapabilmem için 2 horiz. 2 vert. olmak üzere 4 tane klavuz eklemek zorunda kalıyorum. keşke bununla bitse, öyle yaptığımızda da aşağıda dilimlenmemesini istediğim başka bir objede dilimleniyor.

bunu manual olarak kendimiz ayarlayabilir miyiz eklentiler yardımıynan veya başka bir yolla?

Gimp Uzmanı

Bunu yapabilecek eklentilerin bulunması gerekli biraz araştırmam lazım.
Daha kısa bir yol olarak diktörtgen veya farklı bir seçim yapın. Görüntü -> Kılavuzlar -> New Guides Form Selection yolunu izleyin. Böylece her seçim için zahmetsizce kılavuzlar oluşturabilirsiniz.

keretta

kısayol olayı iyi oldu verti. horti. zırvalığından kurtulmuş oldum, teşekkür ederim. yalnız dediğim olayı bulabilirsek çok makbule geçer gimpci hocam

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: keretta - 12 Mart 2009 - 19:15:21
kısayol olayı iyi oldu verti. horti. zırvalığından kurtulmuş oldum, teşekkür ederim. yalnız dediğim olayı bulabilirsek çok makbule geçer gimpci hocam

Gimp ile web tasarımı pek yapmıyorum. Genelde fotograf düzenleme üzerinde çalışıyorum. Konuyu araştırıp ona göre cevap yazarım.

keretta

keretta

isteğimin ne kadar saçma bi istek olduğuna kanaat getirdim. gimpci hocam uğraşmana gerek yok böyle bişeyin olabileceğini sanmıyorum

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: keretta - 17 Mart 2009 - 23:42:49
isteğimin ne kadar saçma bi istek olduğuna kanaat getirdim. gimpci hocam uğraşmana gerek yok böyle bişeyin olabileceğini sanmıyorum

Bunu düşünmüştüm. Neden olmasın. Bence yakında senin istediğin tarzda bir dilimleme görürsek hiç şaşırma.