[Çözüldü] Ubuntu Kurulu Harddisk Canlı Usb Olmadan Bölümlendirilebilir mi?

Başlatan HuaN, 09 Ekim 2016 - 19:06:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HuaN

Merhaba arkadaşlar sorum kısacası başlıkta ki gibidir, ubuntu kurulu ve hdd bağlı durum da konsol ile veya gparted gibi disk biçimlendirme programı var mı? Eski iki konuya denk geldim fakat belki güncel bir çözüm çıkmış olabilir diye düşündüm. Yoksa canlı usb ile mi yapmalı?

Source

ata1

Bağlı ve çalışan diski bölemezsın sistem zarar görmesin diye kendini koruyor olacak flasha ya gpard yazdırıp yaparsın yada lıve olarak yaparsın.

siberoloji

Ubuntu kurulu harddiskin ubuntu açıkken kullanılan bölümlerini bölümlendiremezsiniz. Diğer bölümler bölümlenebilir.
Tam olarak diskinizin durumunu bilmeden, nereyi değiştirmek istediğinizi bilmeden sorunuza tam olarak cevap verilemez sanırım.

HuaN

Alıntı yapılan: siberoloji - 09 Ekim 2016 - 19:54:56
Ubuntu kurulu harddiskin ubuntu açıkken kullanılan bölümlerini bölümlendiremezsiniz. Diğer bölümler bölümlenebilir.
Tam olarak diskinizin durumunu bilmeden, nereyi değiştirmek istediğinizi bilmeden sorunuza tam olarak cevap verilemez sanırım.
@Source Teşekkürler hocam
@ata1, hocam gparted i yazdırabileceğimizi bilmiyordum teşekkürler
@siberoloji, hocam diski birden fazla mantıksal sürücüye bölecektim sadece tek derdim buydu onu anca live olarak yapabilirim anladım teşekkürler.