Ubuntuyu Kaldırdım Grub Kaldı

Başlatan bybrown, 05 Eylül 2016 - 11:44:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bybrown

Merhabalar,

OS-Uninstaller ile Ubuntu'yu bilgisayarımdan kaldırdım ancak GRUB kaldı. Makalede OS-Uninstaller'ın Grub'u da sileceği yazıyordu. Aynı makelede Grub silinmezse windowsa erişeyemeyeceğim de vardı. Bilgisayarımda çok önemli dosyalar mevcut ve şu anda oldukça korkuyorum. Windows'a nasıl erişebilirim? Grub açıldığında "Minimal BASH-I like line editing is supported. For the first word, TAB lists possible commands completions. Anywhere else TAB lists possible device completions." diyor.

exit yazıp windows'a ulaşmayı başardım. Ancak GRUB neden silinmemiş olabilir? Ubuntu'nun kalıntılarını nasıl temizleyebilirim? Silmemin sebebi sürekli hatalar oluşuyordu sanırım kurulumda yanlış bir şeyler yapmıştım.

barış

Windows'un kurulu olduğu bölümde herhangi bir üzerine yazma veya silme işlemi yapılmazsa Windows altındaki dosyalarınıza bir şey olmaz.
Aşağıdaki linkte farklı yöntemler anlatılmış:
http://askubuntu.com/questions/151253/removing-grub-from-windows-system-after-uninstalling-ubuntu-from-windows-7

Ayrıca ufak bir tavsiye vereyim. Bahsettiğiniz gibi çok önemli, hayati önem arz eden dosyaları tek bir yerde depolama. Bulut sistemler kullan. Eğer bulut sistemlerin güvenliğine de güvenmiyorsan, dosyalarını şifreleyip buraya atabilir, daha sonra kullanmak istediğin zaman şifresini çözmek suretiyle kullanabilirsin.

bybrown

Cevabınız için teşekkürler. İnternet hızım yüzünden bulut eziyete dönüşüyor sürekli güncellenen dosyalar çünkü. Ancak şu anda ne olduğunu çözebilmiş değilim, OS-Uninstaller sanırım Ubuntu'yu kaldırdı. Ancak GRUB duruyor. Ve aynı zamanda Windws'ta kullanılabilir alanım 150 GB kadar azaldı (ubuntuyu kurarken bu civarda bir alan seçmiştim). Windows'a ve dosyalarıma zarar vermeden bilgisayarımın normal şekilde başlamasını, yani GRUB'u kaldırmayı nasıl yapacağım ve 150 GB'ı nasıl tekrar kullanılabilir yapacağım?

Ayrıca bilgisayarda Windows 10 mevcut.

ata1

windows iso ile başlangıç onarımı yapın düzelmeli .

bybrown

Hocam nasıl yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok. Windows'um orijinal ve elimde iso yok.

hossohbetli

Linux'ü yeniden kurun. Kurarken 150 GB'lık bölümü küçültüp serbest kalan alanı depolama birimi olarak kullanabilirsiniz. Linux kullanmak için 10-15 GB boyutunda bir bölüm yeterlidir.

potasyumsiyanur

deniz yanmaz dersin ama...
yanarsada kimse söndüremez.

burakerkus

Alıntı yapılan: bybrown - 05 Eylül 2016 - 20:01:59
Hocam nasıl yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok. Windows'um orijinal ve elimde iso yok.

Hangi windows sistemini kullanıyorsunuz?
Eğer Windows 7 kullanıyorsanız : http://7.enpedi.com/2010/06/windows-7-baslangc-onarm-startup-repair.html
Eğer Windows 8-10 kullanıyorsanız: http://blog.tamindir.com/windows-8-baslangic-onarma-ayarlari-nasil-yapilir_5598/
Windows 7 de hiç denemedim ancak 10 kullanırken bu şekilde bende düzelmişti. Uzun sürebilir korkmayın.
YAŞASIN VATAN YAŞASIN TÜRK MİLLETİ