[Çözüldü] Mysql Workbench RAM problemi

Başlatan Kbhkn, 14 Ağustos 2016 - 14:41:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kbhkn

Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır 15.10 kullanıyordum, desteğinin bitmesinden dolayı sistemimi temiz kurulum ile Ubuntu 16.04  yükledim ve daha önceleri hiç almadığım bir hata ile karşılaştım. Bu problemi 2 arkadaşım daha 16.04'te yaşamış, çok araştırdım ancak yeterli cevabı bulamadım.

Yaşadığım problem tam olarak şu;
MySQL Workbench'i açıp her hangi bir MySQL Server'a(SSH' dahil) bağlanıp bir adet DB/tablo fark etmez sorgu atınca, bir anda kullanılan RAM oranı %99 'a vurup sistem donuyor(Sonsuz FORK ediyor gibi gözlemledim) ve bende power tuşu ile sistemimi mecbur kapatıp açıyorum.

Daha önceleri bu problemi yaşayan oldu mu yada bana çözüm için nasıl bir yol önerirsiniz?

Not: Kubuntu kurmuştum KDE kullanayım diye, ancak sürekli ksmserver çöktüğü için bende Linux Mint 18 Sarah'a geçeyim sonuçta oda debian tabanlı ayrıca grafik arayüzü çok hoşuma gitti şu anda sistemimde mint 18 yüklü.

Gerekli bilgiler;

lsb-release

No LSB modules are available.
Distributor ID: LinuxMint
Description: Linux Mint 18 Sarah
Release: 18
Codename: sarah

uname

Linux hakan 4.4.0-21-generic #37-Ubuntu SMP Mon Apr 18 18:33:37 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

dmesg | egrep "fail|error"

[   10.464614] EXT4-fs (sda5): re-mounted. Opts: errors=remount-ro
[   21.052793] vboxdrv: module verification failed: signature and/or required key missing - tainting kernel
[   37.762148] ACPI: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP: failed to evaluate _DSM
[   46.802174] ACPI: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP: failed to evaluate _DSM
[   54.797948] ACPI: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP: failed to evaluate _DSM
[   67.761380] ACPI: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP: failed to evaluate _DSM
[   75.885369] ACPI: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP: failed to evaluate _DSM

Eğer isterseniz başka bilgilerde verebilirim.

Şimdiden teşekkürler.

Tekrar merhaba arkadaşlar,
Yaptığım denemelerim ve logları incelemelerim sonucunda problemi tespit edip çözmüş bulunmaktayım.
Bu zamana kadar tüm unix dağıtımlarını İngilizce olarak kullandım, ilk defa sistemimi Türkçe kurdum ve aklıma sorunun acaba docky'de olduğu gibi Türkçe karakterler'in sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağı geldi ve uygulamayı ön tanımlı ingilizce olarak başlatınca hiç bir problemim kalmadı :)

Çözüm için, LC_ALL=C mysql-workbench komutu ile uygulamayı başlatırsanız böyle bir problem ile karşılaşmazsınız.

Sanırım yabancı forumlar hep İngilizce sistem kullandığı için aramalarımda cevap bulamadım :)

İyi akşamlar.

if

@Kbhkn, şu an sorunu araştıracak kadar yeterli vaktim olmadığı için size doğrudan bir çözüm sunamayacağım. SSH'dan kaynaklı bir sorun da olabilir. Başka dağıtımlarda sorunu tekrarlayabildiniz mi? Sisteminiz güncel mi?

Source

Sorunun çözümü için değilde konuyu görünce bir öneride  bulunayım istedim. Mysql işlemleri için navicat çok kullanışlıı bir program aklında bulunsun denemek istersen memnun kalacağını düşünüyorum.

Kbhkn

Merhaba arkadaşlar,
Öncelile cevaplarınız için teşekkürler. Sağlık problemi yüzünden açtığım başlığı unuttum şimdi yazmak nasipmiş.
Alıntı yapılan: if - 15 Ağustos 2016 - 22:23:18
@Kbhkn, şu an sorunu araştıracak kadar yeterli vaktim olmadığı için size doğrudan bir çözüm sunamayacağım. SSH'dan kaynaklı bir sorun da olabilir. Başka dağıtımlarda sorunu tekrarlayabildiniz mi? Sisteminiz güncel mi?
@if, Ubuntu 16.04 türü dağıtımların hepsinde Local'de yada SSH ikisinde de problem yaşıyorum. Diğer dağıtımları deneme imkanım ne yazık ki olmadı. 15.10'da da böyle bir problem yaşamıyordum :(
Bu arada sistemim güncel.

Alıntı yapılan: Faker - 15 Ağustos 2016 - 23:02:23
Sorunun çözümü için değilde konuyu görünce bir öneride  bulunayım istedim. Mysql işlemleri için navicat çok kullanışlıı bir program aklında bulunsun denemek istersen memnun kalacağını düşünüyorum.

Navicat'ı lisede kullanıyordum, cidden çok güzel ancak ne yazık ki lisanslı :(

Problemim devam etmektedir..

if

Kbhkn

Alıntı yapılan: if - 21 Ağustos 2016 - 22:02:32
@Kbhkn, sanırım sorun bu[1] hatadan kaynaklanmakta.

[1] https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/mysql-5.7/+bug/1576930
https://bugs.mysql.com/bug.php?id=80772

Merhaba @if,
Tekrar teşekkürler ancak, bu BUG sadece MySQL Server'a ait gibi duruyor(Makinemde MySQL Server bulunmamaktadır, projelerim için Vagrant kullanıyorum). Mysql Workbench(GUI)'nin böyle bir problem çıkarması çok can sıkıcı :(

Kbhkn

Merhaba arkadaşlar,

Problemim çözülmüştür. Çözümü için ilk gönderimi düzenleyip orada açıkladım.

İyi akşamlar.

bugra9

Araştırıp çözümü bulup burada paylaştığınız için teşekkürler. Bu sorunun MySQL Workbench ile de yaşandığını öğrenmiş olduk.