[Çözüldü] 14.04 ü silip sıfırdan 16.04.1 kurmak istiyorum nasıl yapabilirim?

Başlatan cetinodinson, 21 Ağustos 2016 - 13:50:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cetinodinson

İlk defa ubuntu kullanıyorum, 14.04 u amd ekran kartımı desteklediği için tercih etmiştim fakat doğru anladıysam ek paketler kismindaki acik kaynak kodlu driver kullanımda. böyle olduğunda da zayif olan ekran kartı kullanılıyormus. bana yeterli geldi açıkçası sonra mp3 plugin sorunlarida yasadim, Türkiye sunucusuna ulasamadigimdan. oyuzden sifirdan tertemiz bir 16.04.1 kurmak istiyorum ne yapabilirim?

Meoleth

Ben de yeniyim ama en temizi için 16.04'ü indirip hard Diski direk ona vermek gerekir herhalde yani tamamen sıfırlamak kurulum esnasında.

cetinodinson

Alıntı yapılan: Meoleth - 21 Ağustos 2016 - 14:09:25
Ben de yeniyim ama en temizi için 16.04'ü indirip hard Diski direk ona vermek gerekir herhalde yani tamamen sıfırlamak kurulum esnasında.
kurulum esnasında nasıl sifirlayabilirim hocam bir bilgin var mi

Meoleth

Disk formatlama bölümünde Disk'in tamamını kullan, diski silerek yükle, Disk'i sil gibi bir şey olması lazım. Ben de tam bilmiyorum ama onu seçersen hard disk direk sıfırlanır.

Kaleihan

Ubuntu 16.04 ü usb ye yazdırınca live usb olarak çalıştır içine os-uninstaller kur. Onunla Ubuntu 14.04 ü kaldırdıktan sonra 16.04ün kurulumuna başlayabilirsin.
Kaba kuvvet uygulamak istersen diski biçimlendir (Gparted ile yapabilirsin.) ubuntu 16.04 kur ama sağlıklı olanı ilk seçenektir.

cetinodinson

Cözuldu, once ubuntu kaldirma sayfasinda mbrfix uyguladim, sonra ubuntuyu kurduğum diski sifirladim. fakat takas alanini aynen biraktim

bugra9