[Çözüldü] Burg Kurulumunda Hata

Başlatan Kaleihan, 21 Ağustos 2016 - 18:08:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaleihan

Merhaba,
Burg kurup açılışa tema yüklemek istiyorum fakat Burg'u kuramadım. Burg yazılımı bilgisayara kuruldu ama /dev/sda üzerinde etkinleştiremedim.
Hakkıdır, Hakk' a tapan, milletimin istiklal!
┌─[osman@gokturk]─[~]
└──> sudo burg-install /dev/sda
[sudo] password for osman:
/usr/sbin/burg-setup: warn: This GPT partition label has no BIOS Boot Partition; embedding won't be possible!.
/usr/sbin/burg-setup: warn: Embedding is not possible.  GRUB can only be installed in this setup by using blocklists.  However, blocklists are UNRELIABLE and their use is discouraged..
/usr/sbin/burg-setup: error: if you really want blocklists, use --force.
┌─[✗]─[osman@gokturk]─[~]
└──>
Böyle hata veriyor. --force seçeneğini kullanmak riskli ama ben kullanmak istiyorum. Nasıl kullanabilirim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ağustos 2016 - 18:49:52

sudo burg-install --force "/dev/sda
sudo update-burg

komutlarını çalıştırdım. Hata vermedi. Ama yine de açılışta grub2 ekranı ile karşılaşıyorum. Bu grubu silebilir miyim?

FireSwords

Burg kurmanı tavsiye etmiyorum. Ben de kurmaya çalışmıştım ama aynı sorunla karşılaşmıştım zamanında. Artık pek kullanılmıyor sanırım. Eğer UEFI destekli bir bilgisayarın varsa rEFInd tavsiye ederim. Gerçekten güzel temalar var.

Bu arada konu dışı olacak ama bashrc dosyanı özelden atabilir misin?

Kaleihan

Burg'u halledemezsem refind'e bakarım. Hevesimi alayım şu burgtan :)

FireSwords

Eğer UEFI destekli bir anakartın varsa kesinlikle rEFInd kur derim. Brug EFI destekli mi bilmiyorum. Google aramasıyla İngilzice bir şey bulamadım.

Edit: Burg yerine Brug diye aratmışım. :D Burg GRUB tabanlı olduğu için çalışıyor sanırım. Ama yine de yavaşlığı yüzünden tavsiye edilmiyor.

Kaleihan

Biostan Burg'u seçip tamamladım. Burg çalıştı. Çözüldü olarak işaretliyorum.