Manjaro KDE Hız?

Başlatan Meoleth, 20 Ağustos 2016 - 20:19:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Meoleth

Kubuntu ve Manjaro yükledim ayrı ayrı. İkisinde de hız çok kötü uygulamaları açmada. Firefox'a bir tıklıyorum 3-4 saniye sonra açılıyor. Bu doğal bir şey mi? Sistemim kötü değil. Kaldıracak düzeyde. Ve ben görünüme çok önem Beren biriyim ama hız da kaplumbağa gibi olmamalı tabi. Ne yapmalıyım?

illedelinux

Sistemle pek alakası yok, bu durum Kde senin bilgisayarına uygun olmadığını gösterir...
Kde alternatifi olarak gördüğüm Cinnamon deneyebilirsin...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

ata1

ekran kartını kurdun mu ?

Meoleth

KDE dışında neredeyse tüm masaüstlerini denedim, hiçbiri gözüme hoş gelmedi. Bir tek KDE'ye bayıldım. Ekran kartını Nasıl kuracağım? Hem Manjaro'da, hem Kubuntu'da?

ata1

Nabi

Alıntı yapılan: Meoleth - 20 Ağustos 2016 - 21:33:32
KDE dışında neredeyse tüm masaüstlerini denedim, hiçbiri gözüme hoş gelmedi. Bir tek KDE'ye bayıldım.
Kde noktasında sana katılıyorum. Özelliştirme ve görünüm  çok iyi. Ama Cinnamon'un özelliştirmede  ve istenildiğinde görsellikte Kde den kalır yanı yok.
Devler gibi eserler bırakmak için,karıncalar gibi çalışmak lazım.
-Necip Fazıl Kısakürek

ata1

bilgi ve deneyime sahipsen her masa üzeri istendiği kadar özelleşir.

Nabi

Alıntı yapılan: ata1 - 20 Ağustos 2016 - 23:04:31
bilgi ve deneyime sahipsen her masa üzeri istendiği kadar özelleşir.
Yazdıklarınızla katılmakla beraber kastettiğim Cinnamonun 200'ün üzerinde indirebileciğiniz çevrimiçi panel uygulaması  ve hakeza onlarca panel teması, masaüstü uygulamacıkları, eklentiler ve etkin köşeler gibi bir çok özelliştirmenin hazır sunulduğu böyle bir masaüstünde   bilgi ve deneyim gerekmiyor. Bu kadar zenginliği kolay sunabilen bir Kde'de ve Cinnamon'da gördüm.

(Söylediklerim KDE,Unity Cinnamon ve kısmen de az deneyime sahip olduğum Mate ve Xfce için geçerlidir)
Devler gibi eserler bırakmak için,karıncalar gibi çalışmak lazım.
-Necip Fazıl Kısakürek

ata1

xfce candır gerisi heyecandır. :)) her köşede her masa üzeri için aradıkların bulunur sadece bakmasını bilmek lazım.

Meoleth

Hocam ben hafiften hazırcı bir insanım her ne kadar Linux felsefesine ters olsa da. Xubuntu yüklemiştim de elimden geleni yaptım artık ne kadar yapabilirsem acemiyim çünk, yine de böyle katı ve KESkin ve sert kaldı. Ben daha yumuşak ve şeffafımsı istiyorum. Windows 7-8 falan gibi. Ama deneyimli bir kullanıcı ikisinde de yapar haklısınız. Son olarak Linux Mint XFCE de de Xubuntunun da KDE'den geri kalan yanı yok herhalde benim bilgisayarda. XFCE de 2 saniye falan geç açılıyor, direk tıkladığım gibi açılmıyor ne hikmetse.

ata1

ssd var mı ? o kadar kısa sürede açılması için  ayrıca bu kadar kısa sürede her şeyi yapmayı bekleme zamanla oluşur. Bir yerde bir şey görürsün başka brşey ararken aradıklarını bulursun
kısaca zaman isteyen şeyler kendine de zaman tanı

Meoleth

SSD yok, öyle yapacağım. Şuanlık bir Kubuntu'da kalayım olmadı.

Linax

Alıntı yapılan: ata1 - 21 Ağustos 2016 - 00:17:11
xfce candır gerisi heyecandır. :)) her köşede her masa üzeri için aradıkların bulunur sadece bakmasını bilmek lazım.
Sana katılıyorum,içlerinden en güzeli bana göre xfce :)
Yoksa her şey yeniden mi başlayacak?