[Çözüldü] En son kernel a güncelleme anlatımı sizce bu sorun yaratırmı

Başlatan Deathangel, 19 Ağustos 2016 - 21:11:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Deathangel

http://www.wikihow.com/Update-Ubuntu-Kernel

Arkadaslar sitelerde dolasırken gozume takıldı az cok ne oldugunu anladım sanırsam en son cıkan kernel ı guncellıyor bu komutlar sizce bu komutlarla bılgısayarı bozarmıyım :D
in a world without fences and walls, who needs gates and windows

keyserver2.pgp.com
EA004CB1-->privatekey0@gmail.com

bugra9

FireSwords

Özel bir durum olmadığı sürece tavsiye etmiyorum. Her şeyin sürekli güncel olduğu bur dağıtım arıyorsan Arch Linux var.

Deathangel

brn@linux:~$ uname -r
4.4.0-34-generic

sizce eskı bır kernel degılmı 4.7.1 cıktı hemde kararlı aslında ona guncellemeyı dusunuyorum ama sız nedıyorsunuz ?

keyserver2.pgp.com

ata1

ne farkediyor ? aradaki farkı anlayacak yada hissedecekmisin

ben pek bir şey hissetmedim  :)) :))

Deathangel

anladım abi tamam dır bıde son bır sorum var bi takas alanı gibi birsey varmıs o ne oluyor ne işe yarıyor

keyserver2.pgp.com

ata1

takas alanı 4 gb dan daha az olan ramler de ram'a yardımcı olması için diskten ayrılan bir bölüm kısaca ram'a destek sağlar.

Deathangel

keyserver2.pgp.com

Kaleihan

Kimileri takas alanı diskten bir bölüm olduğu için ramdiskten çok daha yavaş çalışacağını söylüyor. Hal böyle olunca takas alanı kullanan pc den hayır gelmez bence. Sizce de doğru mu?

ata1

şahsen ben swap kullanmayı bıraktım pc de oluşan kasmaların swapın zamansız devreye girerek yavaşlattığını ve donmalara neden olduğunu fark ettiğimden beri kullanmıyorum.
haa diceksiniz ki zamanı ayarla onun yerine ram ilave ettim daha kolay  :))

7hr33l3t73r

Ben de tam tersi. Bazi islemler de  ram yetersiz geliyor bu yuzden donmalar oluyor. Mecburen takas alani kullanmak zorundayim. Diger bir konu da zaten buna degindim. Eger takas alani olmasaydi RAM kullanimi ust seviye cikacakti ve donma baslayacakti.
dc -e '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb207356256404211981204295703670388snlbxq'
https://www.getgnu.org/gnulinux/gnulinux-ipuclari/nasil-akillica-soru-sorulur.html

Reverser

evet, kernel güncellemek kısmen riskli bir işlem ama ben genelde güncelliyorum ve her güncellemeden sonra, sürücüler ile ilgili bir şeylerin daha iyi çalıştığını fark ediyorum. Kısacası, sorunun tam olarak cevabını veremeyiz çünkü donanımını tam olarak bilmiyoruz, deneyip görmek senin elinde.

XFCE ROCKS !