[Çözüldü] 14.04.5-16.04.1 bellek tüketimi arasında uçurum var !..

Başlatan tosun, 11 Ağustos 2016 - 18:36:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tosun

Hem bilgi vermek,hem de bilgilenmek için yazıyorum.Aslında buna sorun değil de ,soru diyelim.
Birkaç gün öncesine kadar 16.04 (64 bit) kullanıyordum.14.04.5 (64 bit)kullanıma sunulunca denemek istedim.
Firefox'da Ubuntu forum sayfasında tüketilen bellek 650 mb iken , bu miktar 16.04 de 1.2 gb idi.
İki sürüm arasında bu kadar fark olması normal mi?
"İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı."

FireSwords

Daha önce de yazdım, sistemin çalışmasında aksama yoksa, işinizi sorunsuzca görüyorsanız bellek tüketiminin ne kadar olduğunun çok büyük önemi yoktur.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=53090.msg600899#msg600899

tosun

Soruyu anladığını düşünmüyorum !..
Bellek tüketiminin yararı yada zararını değil;iki sürüm arasında bu denli fark olası normal mi ? diye soruyorum.Sanki sürümler arasında yanlış olan birşeyler var.
"İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı."

FireSwords

16.04'teki multitasking sistemi değişmiş olabilir, Ubuntu ile yüklü gelen uygulamalar daha fazla RAM kullanmaya başlamış olabilir. Ama şunu söyleyeyim kullanılmayan RAM = çöpe giden RAM

Diyelim ki sisteme 8 GB RAM takılı. Eğer sistem boşta 800 MB RAM kullanıyorsa, uygulamalar açıkken en fazla 3 GB RAM kullanıyorsa kalan 5 GB RAM hiçbir işe yaramıyor demektir. 300-400 MB fark ise uçurum sayılmaz.

tosun

illedelinux

Bak arkadaşım işin dogrusu şudur; aradaki fark normaldir, çünkü sadece Ubuntu değil, bütün Linux dağıtımları ve diğer işletim sistemlerinde her yeni sürüm bir öncekinden daha fazla sistem kullanır. Bu bir yandan geliştirilen paketlerin daha fazla sistem kullanma zorunda olmasına ve diğer yandan da ticarrete dayalı politikaya Linux geliştiricilerin de kısmen de olsa ayak uydurma zorunda kalmalarındandır. Umarım bu yeterli gelmiştir :)
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...