Ubuntu hakkında

Başlatan sokuluomer, 06 Ağustos 2016 - 11:00:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sokuluomer

Öncelikle herkese merhabalar. Konuyu yanlış yere açtıysam özür diliyorum.
Halihazırda Windows 7 kullanmaktayım ve microsoftun bana sürekli windows 10 u diretmesinden bıktığım için işletim sistemi değiştirmeye karar verdim.İlk alternatifim Ubuntu.Lakin aklımda bazı tereddütler var.
1.si Nvidia optimus gt420m  2gb harici ekran kartım var ubuntu da sıkıntı olur mu?
2.si Dota 2 oynayabilirmiyim ?
3. sü de ubuntu kullanan arkadaşların yararlanamadığı yazılımlar oluyor mu ?
Cevaplarsanız çok mutlu olurum herkese iyi forumlar.

Source

Alıntı Yap2.si Dota 2 oynayabilirmiyim ?

Dota 2'yi steam üzerinden oynabilirsiniz.

Alıntı Yap3. sü de ubuntu kullanan arkadaşların yararlanamadığı yazılımlar oluyor mu ?

Bu genel bir soru deneyimlen gerek senin ihtiyacın olan yazılımları bilmediğimiz için cevap vermek çok güç örneğin adobe yazılımlarının bazılarını kuramıyorum o yüzden alternatif çözümler kullanıyorum.

sokuluomer

değerli yorumun için teşekkür ederim. Şuan indiriyorum 16.04 desktop  sürümünü kuracağım. umarım laptopta nvidia driver uyum sorunu yaşamam

biminimalist

Alıntı yapılan: sokuluomer - 06 Ağustos 2016 - 19:39:03
değerli yorumun için teşekkür ederim. Şuan indiriyorum 16.04 desktop  sürümünü kuracağım. umarım laptopta nvidia driver uyum sorunu yaşamam

Nvidia sorunsuz çalışıyor genelde

meda

1. Bumblebee ve Nvidia-Prime gibi çözümler var.
2. Steam'e bir bakın.
3. Herkesin kullandığı yazılım aynı değil lakin gündelik kulanım için gerekli olan yazılımlar dahili geliyor.

Aklınızda soru işareti yaratan husus varsa da geçmiş konulara ve de Wİki'ye bakabilirsiniz. :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

sokuluomer

steamda ekteki gibi bir sorunla karşılaştım tepki yok

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Promethium

Alıntı yapılan: sokuluomer - 06 Ağustos 2016 - 21:19:19
steamda ekteki gibi bir sorunla karşılaştım tepki yok

Terminale "LC_ALL=C steam" kodunu girerek steamı açmayı dene.
  • Üretmeden tüketen millet, ezilmeye mahkum millettir.

ata1

find ~/.steam/root/ \( -name "libgcc_s.so*" -o -name "libstdc++.so*" -o -name "libxcb.so*" -o -name "libgpg-error.so*" \) -print -delete

find ~/.local/share/Steam/ \( -name "libgcc_s.so*" -o -name "libstdc++.so*" -o -name "libxcb.so*" -o -name "libgpg-error.so*" \) -print -delete
rm -f ~/.local/share/Steam/ubuntu12_32/steam-runtime/i386/usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6
rm -f ~/.local/share/Steam/ubuntu12_32/steam-runtime/i386/usr/lib/i386-linux-gnu/libgcc_s.so.1
LC_ALL=C steam

garanti olsun  :))

bugra9

@ata1, "~/.local/share/Steam/" dizini Ubuntu 16.04 içerisinde bulunmuyor yani ortadaki 3 komut boşa gidiyor. :D
NOT: Gerçi ben depodan yükledim, belki sitesinden indirip kurulunca o dizin oluşuyordur.

Steam konusunun bağlantısını ekleyelim.
Steam karşılaşılan sorunlar ve çözümleri

ata1

bende garantı olsun dedim  :)) bizde var da kıskanmayın  :))

plazma

Başlıklara yorum yazan kullanıcılar lütfen forum kuralları çerçevesinde hareket etsinler, kurallara uymayan iletiler kaldırılmıştır.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32631.0