Ubuntu gnome

Başlatan VetMed, 04 Ağustos 2016 - 01:31:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VetMed

Merhaba arkadaşlar bir yılı aşkındır linux kullanıyorum ama hala çok yeniyim sürekli format atıp yeni distro yüklüyorum artık sıkıldım hızlı ,stabil ,güvenli bi distro istiyorum size danışmak istedim ubuntuyu bu dediğim özellikler açısından beğeniyorum ancak unity arayüzü beni resmen boğuyor. Bundan dolayı en sevdiğim masaüstü olan gnome u istiyorum ancak ubuntuyu 16.04 normal yükleyip ona gnome shell yada gnome masaüstü mü kurmalıyım daha stabil hızlı bir bilgisayar için yada direk ubuntu gnome mu indirip kurayım? Ubuntu gnome da canonicalın galiba güvenlik güncelleme stabilite bakımından ubuntu gibi olur mu kullanımda? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Quapukulu

Ubuntu Gnome, Canonical tarafından güvenlik ve çekirdek güncellemeleri alacaktır.Ancak Ubuntu Gnome, Canonical tarafından geliştirilmiyor.Unity arayüzü Canonical tarafından geliştiriliyor.

Herkes kullanım amacına ve göz zevkine uygun olan masaüstü ortamını kullanıyor zaten.Bu defalarca söylendiği için yeniden bahsetmeye gerek yok.Ancak kendi adıma söyleyebilirim ki, daha önce Gnome Shell, Xfce, Mate, Pantheon kullandım.Hepsinin kendine has özellikleri ve dezavantajları var.Unity'e hiç sıcak bakmıyordum.Sonra biraz kullanıp alışmaya çalıştım.Şimdi Dash ve Hud kullanmayı öğrendikten sonra işlerimi çok daha hızlı ve rahat halledebiliyorum.

Demek istediğim, ihtiyaçlarını belirle.Bir masaüstü ortamı seç.(Unity'e bir şans daha ver) Önyargılarını bir kenara bırak ve çalış.

VetMed

Şuan tekrar ubuntuyu yüklüyorum biraz daha unity kullanıp olmadı gnome shell denemeyi düşünüyorum. Gnome shell işleyişini yavaşlatır mı acaba ubuntunun ?

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Quapukulu

Gnome Shell, Ubuntu'yu yavaşlatır diyemeyiz.Aslında Unity'de Gnome Shell kullanılarak yaratılmış bir arayüz.Kullanılan bilgisayara göre farklılık arzedebilir performansları ikisininde.

Ancak özellikle intel grafikleri kullanıyorsan şua göz atmak isteyebilirsin : http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu-xenial-skldesk&num=1

Burada farklı masaüstü ortamlarının intel grafikleri üstünde performansları test edilmiş.Çok hantal, yavaş denilen Unity, hepsini sollamış durumda.Tabi testin güvenilir olduğunu varsayıyorum.