[Çözüldü] Kurulu program tamamen nasil kaldirilir ?

Başlatan aenesias, 04 Ocak 2009 - 17:39:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aenesias

merhaba arkadaslar,
Gecenlerde firefoxu kaldirip yeniden kurmaya calistim fakat yeniden kurdugumda hic birsey farketmedi. Kisisel tercihlerim yeni kurulumda da aynen yerinde duruyordu. Windows ta programlari tamemen kaldirmak icin kayit defteri girisleri dahil bazi programlar var revo uninstaller your uninstaller vs bunun benzeri programlar ubuntu da var mi merak ediyorum ya da bir programi tamamiyle nasil kaldiribiliriz ? forumda derlenmis programlar icin "make uninstall" onerisini gordum fakat synaptic ile kurulanlari tamamen herseyiyle kaldirmak icin ne yapmali ?

Çağlar

Ben bildiğim 2-3 yöntemi anlatayım.
1.Synaptic ile tamamen kaldır dersiniz.(Sağ tıkladığınızda çıkar)
2.ctrl+h yapıp kullanıcı dizininizin altından .mozilla ve .firefox klasörlerini silin.
3.Apt-get purge komutu ile silin.
sudo apt-get purge firefox
We got a badass over here!

erginemr

Bir paketi kullanılmayan bütün bağımlılıkları ile birlikte kaldırmak için:
sudo apt-get autoremove program_adı
komutunu da kullanabilirsiniz.

aenesias

Firefox un kalan dosyalarini silmem cozum olmustu fakat bazi programlarin kalan dosyalari firefox kadar kolay bulunmuyor. Ornegin Flashgot ve downloader4x kullanarak rapidshare premium hesabimla cok rahat dosya indirebiliyordum fakat bi gun birden flashgot un yakaladigi linkleri d4x gormez oldu bastan kurmam sorunu cozebilir diye dusundum fakat her seferinde firefoxta oldugu uzere d4x kisisel tercihihlerim dahil herseyiyle ayni kuruluyor, temiz sifirdan bir kurulum yapamiyorum.

heartsmagic

Bu konuda @Çağlar'ın mesajı doğru cevapları içeriyor. İki türlü de programın yapılandırma dosyalarıyla beraber kaldırılıyor olması gerekir diye düşünüyorum. Cidden kaldırmıyorsa şu ana kadar yanlış biliyorum demektir. Bu durumda yapılacak şey programın nereye neyi yazdığını bulmaktır. Sistem genelini ilgilendirmeyen her yapılandırma ayarı kullanıcı ev dizini altında gizli dizinler halinde saklanır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cemdursun

erginemr arkadaşımızın yöntemini denedim kolayıma geldi  ;) saolun arkadaşlar programı kaldırdım