[Çözüldü] Microcode hakkında

Başlatan cosima, 20 Temmuz 2016 - 21:22:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cosima

systemd-boot Manjaro kullanıyorum, bu işlemi nasıl yapabilirim?

https://wiki.archlinux.org/index.php/microcode

intel-ucode paketini yükledim, devamını getiremedim.

biminimalist

Bence boşuna eziyet etme kendine uzun süre manjaro kullandım türlü türlü sıkıntılar çıktı en sonunda yaptığım bi güncelleme ile sistem bi daha açılmadı gitti o kadar ayarım uğraşım :)

betseg

@cosima ls /boot/loader/entries çıktısı atar mısın? Ona göre yazayım.

cosima

Alıntı yapılan: emrecantufan - 20 Temmuz 2016 - 21:25:12
Bence boşuna eziyet etme kendine uzun süre manjaro kullandım türlü türlü sıkıntılar çıktı en sonunda yaptığım bi güncelleme ile sistem bi daha açılmadı gitti o kadar ayarım uğraşım :)
Geçmiş olsun hocam, şu anda ne kullanıyorsunuz?

@betseg: $ ls /boot/loader/entries
manjaro-default.conf  manjaro-fallback.conf

betseg

En sevdiğiniz editörü kullanarak sudo -H <editor> /boot/loader/entries/manjaro-default.conf komutuyla dosyayı açın, orada var olan initrd'nin üst satırına "initrd  /intel-ucode.img" ekleyin.

cosima

Alıntı yapılan: betseg - 20 Temmuz 2016 - 21:44:57
En sevdiğiniz editörü kullanarak sudo -H <editor> /boot/loader/entries/manjaro-default.conf komutuyla dosyayı açın, orada var olan initrd'nin üst satırına "initrd  /intel-ucode.img" ekleyin.
title Manjaro
linux /vmlinuz-4.4-x86_64
initrd  /intel-ucode.img
initrd /initramfs-4.4-x86_64.img
options root=UUID=23c3f996-2525-4913-949f-ad76eb83527a rw quiet

Dosya şimdi şu şekilde, yeniden başlatınca gelişmeleri yazarım. Çok teşekkürler.

betseg

Kontrol etmek için dmesg | grep microcode kullanabilirsiniz.

cosima

Alıntı yapılan: betseg - 20 Temmuz 2016 - 21:51:29
Kontrol etmek için dmesg | grep microcode kullanabilirsiniz.
[    1.560366] microcode: CPU0 sig=0x406c3, pf=0x1, revision=0x34f
[    1.560395] microcode: CPU1 sig=0x406c3, pf=0x1, revision=0x34f
[    1.560523] microcode: Microcode Update Driver: v2.01 <tigran@aivazian.fsnet.co.uk>, Peter Oruba

harun252525

Alıntı yapılan: cosima - 20 Temmuz 2016 - 21:39:05
Alıntı yapılan: emrecantufan - 20 Temmuz 2016 - 21:25:12
Geçmiş olsun hocam, şu anda ne kullanıyorsunuz?

@betseg: $ ls /boot/loader/entries
manjaro-default.conf  manjaro-fallback.conf

cosima sana demedimmi ben arch çok uğraştırır. diye bak dediğin adamda benim sana dediğim zorin os kullanıyor bi dene onu gerçekten ben çok beğendim üstelik ubuntu tabanlı olmasıda yazılımları yükleme kaldırma işini çok kolaylaştırıyor.
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

betseg

Microcode düzgün bir şekilde kurulmuş gibi görünüyor. Etiketleyebilirsiniz :)

@harun252525, Ubuntu'nun yeni sürümlerinde Microcode kurulumu Arch'tan daha zor :)

harun252525

sana ikinta süper işletim sistemi önereceğim ikisnide dene ama dene derken kurmana gerek yok cd ile veya usb ile başlat dene

1. Chalet OS; bunuda çok beğendim ve denedim cd ile gerçekten çok güzel hergangi bir sorunla karşılaşmadım çok şık bir os. beginner seviye için çok ideal.
2. Zorin OS; buda çok mükemmel çok şık ve tam beginner seviyesindeki kişilere göre
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

betseg

Etiket geldiğine göre kilitleyeyim, isterseniz önerileri başka bir başlıkta tartışabilirsiniz.