Ubuntu açılış süresi çok sürüyor

Başlatan sifteri, 20 Temmuz 2016 - 13:47:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sifteri

Merhaba arkadaşlar, yeni bir Linux kullanıcısıyım. 2 gündür yaşadığım bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle elimde Ubuntu 16.04 , 14.04 ve Mint 18 dvdleri var. İlk olarak Ubuntu 14.04 sürümünü Win10'un yanına kurdum. Kurulum sorunsuz gerçekleşti. Açılış süresi en az 3-4 dakika sürüyor. Arkadaşlar yazdığım her Ubuntu sürümünde ve Mint'de bu sorunu yaşadım.  Bunun sebebini bir türlü bulamadım. Her yüklememde bu sorunu yaşıyorum. Şuanda Win10 üzerinden yazıyorum. Bu sorunu her yaşadığımda win10 kuruluydu acaba Windows ile mi alakalı diye düşünerek sadece Linux kurdum ancak yine bu sorunu yaşadım. Artık Linux kullanmak istiyorum ancak Windows'a da ihtiyaç duyuyorum o yüzden 2 işletim sistemini sorunsuz kullanmak istiyorum. Şuanda linux kurulu değil. Temiz bir şekilde Win10 kurulumu yaptım. Birazdan Ubuntu 16.04 sürümünü de yanına kuracağım. Yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok sevineceğim.

Sistemim;
Asus x550jk
Intel(R) Core(TM) i5-4200H CPU @ 2.80GHz , 8GB RAM , GTX850m , HDD 500GB Hitachi Travelstar Z7K500

plazma

uname -a
cat /etc/lsb-release
systemd-analyze
systemd-analyze blame
lsmod
dmesg
dmesg | tail

ve ekran kartı çıktıları https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0   kodetiketi içerisinde çıktıları aktarırmısınız.

plazma

Hatta şöyle alalım dosyayıda eklere eklersiniz, komutu yürüttüğünüz dizinde acilis.html adında bir dosya oluşturacak.

systemd-analyze plot > acilis.html

sifteri

Konu kapanabilir.