Ubuntu masaustu tamamen kayboldu

Başlatan nurettin3550, 19 Temmuz 2016 - 22:03:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nurettin3550

Masaustu kayboldu beyler ne yapıcam update yapmıstım en son

fsutil

Bu komutları sırasıyla verdikten sonra sistemi yeniden başlatıp dener misin

rm -r ~/.config 
rm -r ~/.compiz 
sudo restart lightdm

nurettin3550

Rm invalid options ---/
Try rm helpfor more diyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2016 - 22:11:45

Sana ulasabilecegim bir yer varmı

ata1

unitye rest atın komutu bilen arkadaşlar versın  ilk halıne dönmeli

dconf reset -f /org/compiz/

setsid unity

nurettin3550

fsutil

nurettin3550

Alıntı yapılan: Asia - 19 Temmuz 2016 - 23:32:43
Alıntı yapılan: nurettin3550 - 19 Temmuz 2016 - 23:18:16
Yokmu cözüm

denediniz mi @ata1 in attığını
deniyorum setsid unity yazınca bekliyorum daha bisiler oluyo ama ben aklıma windows formatlıyım derken geldigim yere bak:)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2016 - 23:36:34

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ata1

unity --reset-icons

şunu dene  ne yaparken oldu bu anlamadım

nurettin3550

Alıntı yapılan: ata1 - 19 Temmuz 2016 - 23:37:21
unity --reset-icons

şunu dene  ne yaparken oldu bu anlamadım
yqv update yaptım teamviewr acılmıyo diye  reset attım masaüstünde bisey yok

ata1

grub açılıyor mu açılıyor ie seçeneklerde rcoverye bir bak

fsutil

@ata1 in dediklerini bitirdikten sonra hala açılmıyorsa aşağıdakileri uygunla sırasıyla

sudo apt-get update

sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop

sudo apt-get install unity

ardından yeniden başlatın sistemi

nurettin3550

Alıntı yapılan: ata1 - 19 Temmuz 2016 - 23:41:38
grub açılıyor mu açılıyor ie seçeneklerde rcoverye bir bak
sedsit kodunu girdim bi cizgi var heralde yapıyor bisiler

eronis

Fare ikonu var mı ekranda, giriş yapma (karşılama) ekranı geliyor mu, yoksa paso siyah terminal ekranı mı ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

nurettin3550

Alıntı yapılan: eronis - 19 Temmuz 2016 - 23:49:34
Fare ikonu var mı ekranda, giriş yapma (karşılama) ekranı geliyor mu, yoksa paso siyah terminal ekranı mı ?
mouse gözüküyor giris ekranı var ama masaüstünde yok bisey sag tık falan var

eronis

sudo apt install compizconfig-settings-manager -y && ccsm
Unity'i etkinleştir (Yanına tik işareti koy)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

nurettin3550

Alıntı yapılan: eronis - 19 Temmuz 2016 - 23:57:20
sudo apt install compizconfig-settings-manager -y && ccsm
Unity'i etkinleştir (Yanına tik işareti koy)
nereye koyacam tiki

eronis

Yazdığım komutu masaüstüne sağ tıklayıp, terminal açıp yapıştırmadın mı ? CTRL+ALT+T'de iş görür. Orada compiz config gelmedi mi ? Orada Unity yazan bir seçenek yok mu ?

ata1

masa üzeri açılmıyor diyor sanırım @eronis o nedenle tty de işlem yaptırın arkadaşa

nurettin3550

eronis

Alıntı yapılan: ata1 - 20 Temmuz 2016 - 00:05:02
masa üzeri açılmıyor diyor sanırım @eronis o nedenle tty de işlem yaptırın arkadaşa
Alıntı Yap
Alıntı Yap
mouse gözüküyor giris ekranı var ama masaüstünde yok bisey sag tık falan var

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Temmuz 2016 - 00:07:05

Alıntı yapılan: nurettin3550 - 20 Temmuz 2016 - 00:05:57
Hepsinde hata alıyorum
Hatalarda ne yazıyor ? Bu tür şeyleri yukarıda kod ve alıntı adı altında iki tane ikon var, onlar aracılığıyla buraya aktarmalısın ki biz bir şey diyebilelim. Windows psikolojisinden çık, bizde alınan her hata mesajı kitap gibi okunur ve sorununu tanımlar. Bunları bize vermen sorununun çözülmesinde kritiktir ve bu şekilde "hata aldım" şeklinde geri bildirimler sadece bizi yavaşlatır.

ata1

masa üzerine sağ tıkladığın da metin editörü betik yapıp çalıştırıla bilir komut  :o ubuntuda buna çalıştırılabilir yapmakta gerekiyor sanırım oda farklı bir sorun

nurettin3550

(Cozum)  ctrl alt f1 e girin sudo killall Xorg yazın login ekranı gelecek ordan sag uste log in deyin oluyor yaptım beylerrr