Hazırda Beklet

Başlatan osman.tuysuz, 11 Temmuz 2016 - 13:23:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osman.tuysuz

Merhabalar, Ubuntu 14.04 LTS kurdum. Windows kullanıyordum, kaldırıp komple Ubuntu'ya geçtim. Ancak şöyle bir sorum var: Windows'ta hazırda beklet özelliği vardı ve bilgisayar sistemin o anki durumunu kaydediyor ve kapanıyor. Uyku modu gibi değil elektrik olmasına gerek yok. Ne zaman açarsanız açın kapattığınız şekildeki gibi açılıyor. Ubuntu'da böyle bir özellik var mı? Varsa nasıl yapabilirim? Teşekkürler.
Hayatımdaki Değişiklik "UBUNTU" ve Açık Kaynak Kod

kartal

Hibarnate modunu kullanın

osman.tuysuz

Hibernate zaten hazırda beklet demek ama, Ubuntu'da bunu nasıl kullanabilirim?

kartal

osman.tuysuz

O kısım bende gözükmüyor, onu ayarlamam lazım işte.

ata1

çıkış yap dediğinde  kapat yeniden başlat ekranında altta sonraki giriş için oturumu kaydet var ona tık koy

kartal

http://naiwik.com/enable-hibernation-ubuntu-1404-trusty-tahr
Bağlantı da verildiği şekilde çözüm bulun-muş.Önemli verileriniz varsa yedeğini alın (sorumluluk size ait)
Özet:
sudo pm-hibernate
sudo nano /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/­com.ubuntu.enable-hibernate.pkla
Ardından aşağıdakileri kopyalayıp yapıştırıyoruz
[Re-enable hibernate by default in upower]
Identity=unix-user:*
Action=org.freedesktop.upower.hibernate
ResultActive=yes

[Re-enable hibernate by default in logind]
Identity=unix-user:*
Action=org.freedesktop.login1.hibernate
ResultActive=yes

ctrl+x  Y yada E deyip kaydedip çıkıyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz

Ek:@ata1'in dediği gibi oluyorsa onu uygulayın

ata1

osman.tuysuz

@kartal dediğini yapmadım, yedeğini al demişsin. Herhangi bir sıkıntı yaşamak adına bunu yapmıyorum. Başka bir çözümü varsa, arkadaşlarda yardımcı olursa onu deneyeceğim.

@ata1 o ekran Ubuntu'da yok. Sadece kapat ve yeniden başlat seçenekleri var.

ata1

zaten çıkış yap dediğinde bu ekran gelmeli  :))

osman.tuysuz

Anlıyorum gelmeli zaten ama, Windows tarafında da ilk başta gözükmüyor. Bir kaç ayar yaptıktan sonra hazırda beklet seçeneği geliyor. Ubuntu'da da öyle olur diye düşünüp sordum zaten.

ata1

ubuntu kullananlar farklı yolu varsa yol göstereceklerdir.

osman.tuysuz

Peki teşekkür edetim, arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

heartsmagic

Ortada çok önemli bir durum yok, ilgili öneri denenebilir. @kartal sadece varsa dosyaların, kaydet ki sorun yaşamasın babından yapmış o uyarıyı.

sudo pm-hibernate
dediğinde sistem uykuya yatıyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

osman.tuysuz

Uyku değilde kapanıyor. Açıldığında ise Ubuntu içsel bir hatayla karşılaştı mesajını aldım.

heartsmagic

Kapattığın gibi gelmiyor yani sistem? Bu durumda önce uyku sorununu araştırmak lazım zira yukarıdaki değişiklik sadece bu işlemi yapmak için seçenek getirecek karşına.

osman.tuysuz

Hayır kapattığım gibi gelmiyor, yeniden başlamış gibi oluyor. Uykuya aldığım sorun yaşamıyorum. Normal kullanımda hazırda beklet seçeneğim olmadığı için uykuya alıp öyle bekletiyorum ve her seferinde kaldığım yerden kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Hazırda beklet seçeneği istememin sebebi bataryanın yetmeyeceği durumlarda uyku seçeneğini kullanamam. Bu sebeplerden dolayı eğer böyle bir şey varsa hazırda beklet seçeneğini ayarlamak istiyorum.

heartsmagic

Açıkçası senelerdir uykuya yatırmayı kullanmıyorum, kendi makinemde bile çalışır mı çalışmaz mı bilmiyorum :) Askıya alma çok fazla enerji ihtiyacı duymuyordur aslında, pildeyken ne kadar süre dayandığına hiç baktın mı? 
Makinenin marka ve modeli nedir?

osman.tuysuz

@heartsmagic bilgisayarım Lenovo z570 ve Ubuntu 14.04 kullanıyorum. Ben sürekli batarya takılı kullanmam. Örneğin mutfakta birşeyler hazırlarken açtım video izliyorum ve bataryam takılı değil. İşim bittiğinde odaya gitmem gerektiğinde hazırda beklet derim ve batarya olmadan, bilgiler kaybolmadan bilgisayarımı odaya götürürüm.

Dün gece uyku modunda batarya takılı sabaha kadar beklettim bilgisayarı; sonuç olarak %30 şarj kullanmış ve yaklaşık 7-8 saat uyku modunda kalmış. Yani tam şarj ile bir gün boyunca uykuda kalabiliyor. Ama benim istediğim varsa böyle bir seçenek hazırda beklet modunu kullanabilmek.

sinan54

Ben askıya al seçeneğini kullanıyorum.Güç yönetimi ayarlarından askıya al seçeneği işaretli,bilgisayar kapağını kapatınca veya çıkış yöneticisinden seçim yapınca bilgisayar uykuya yatıyor.Tekrar açtığımda masa üstündeki açık olan uygulamalarla birlikte karşıma geliyor.12 saatte yaklaşık %5-%7 enerji tüketiyor.

osman.tuysuz

Herhalde benim şarjım full değildi o yüzden bana çok göründü. Ama benim demek istediğim sürekli batarya ile gezmiyorum. Arkadaşlara gittiğimde olsun, memlekete gittiğimde olsun batarya götürmüyorum. Sürekli hazırda beklet yapıyordum.

sinan54

O zaman @ata1'in önerisini denemelisin.Xfce de bu seçenek var diğer masa üstlerinde'de mutlaka bu ayar bir şekilde olmalı.Menüde görülen çıkış yöneticisini kullan,farklı seçenekler sunabilir.

osman.tuysuz

Mutlaka ayarı vardır. Askıya al, bilgisayarı kapat seçeneklerinin yanında hazırda beklet seçeneği de olmalı. Dediğim gibi windows'ta da otomatik gelmiyor. Birkaç ayar sonrasında hazırda beklet seçeneği geliyor. Ubuntu'da ayarı vardır. Arkadaşların bilgilerinden, yardımlarından bu sorunu halledeceğiz.

heartsmagic

Kapatma seçkesine o seçenek gelir de, uçbirimden sağlıklı yapmıyorsa o işi oradan da yapamaz diye düşünüyorum açıkçası. 
sudo pm-suspend-hybridne yapıyor peki? 

osman.tuysuz

Bilgisayar kendini uyku moduna alıyor. Ama açılışında yani herhangi bir tuşa bastığımda kilitleniyor gibi oluyor, çok zor açılıyor. 2-3 dakika bekledikten sonra kendine geliyor.