Ubuntu Kuramadım

Başlatan OmerAYDINOGLU, 11 Temmuz 2016 - 10:49:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OmerAYDINOGLU

Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm. Sonunda bende windowsun o kasvetinden ve karmaşıklığından sıkıldım. Oyun oynamayı pek sevmem zaten. Biraz da bunun etkisi var. Genelde php html css yani programcılık ile uğraşıyorum. Ki tüm yazılımcılar da linux kullanıyormuş. Neyse uzatmayayım arkadaşlar ben iso indirdim dün 32 bit Xenial yazıyordu. En son sürümü yani. Neyse ben bunu bootable şekilde isoyu yazdırdım flash belleğe ve flash bellekten *önyükleme yaptım ancak açılışta hata verdi diskleri çıkarın ve bir tuşa basın yazıyordu. Sorun nedir?

Ek olarak: arkadaşlar birde gnome kullanmalımıyım yoska Xenial çıkmış onu mu kullanayım ilk kez kullanacağım için bilmiyorum ve bu gidişle burada çok geznieceğim gibi duruyor birde kurabilsem keşke :(
TekKelime.Net | Fazla Söze Ne Gerek Her Şey TekKelime.Net

heartsmagic

Aleyküm selam. 

Sondan başlayalım. Gnome bir masaüstü ortamıdır, Xenial ise Ubuntu'nun son sürümünün kod adı. Kavram kargaşası var gibi biraz :) Masaüstü tercihi zevk meselesidir, Gnome Shell, Unity, KDE, XFCE bunların her biri birer masaüstü kabuğudur. Hangisini kullanayım diye sorma sakın, herkes kendi fikrini söyler. Sana uyanın ne olduğunu bilmen imkânsız bir hâle gelir. Makinen eski bir model değilse Gnome Shell, Unity, KDE gibi daha karmaşık masaüstü kabuklarını deneyip bakabilirsin. Eskiyse XFCE, LXDE gibi olanları tercih et. 

Kurulum için eğer makinen yeniyse ve 64bit desteği varsa bence 64bit'lik sürümü kur. 

Gelelim sorununa. İndirdiğin ISO için md5 bütünlüğüne bakmış mıydın?
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulum
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Md5_kontrol%C3%BC

Ayrıca, verdiği hata neydi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

OmerAYDINOGLU

Hocam tamamdır sonunda buldum sorunu iso to usb yüzündenmiş refuse ile yapınca sorun kalmadı Allah'a şükür şimdi uygulamaları kuruyorum :)

bana notepadd++ dan daha şık ve güzel duran bir kodlama editörü olarak ne önerirsiniz? göz yormayan beyaz tabanlı değidle siyah tabanlı olan falan?

Buyrun yeni linuxumdan görüntü :D :D bir hayırlı olsu nalırım bende sizdenim artık burdan çıkmam :D
TekKelime.Net | Fazla Söze Ne Gerek Her Şey TekKelime.Net

heartsmagic

Hayırlı olsun. Çözülen başlıklarımız için şöyle bir uygulamamız var: cozuldukonusu
Sen etiketlersin, bizler konuyu kapatırız. 

IDE için anketler bölümüne bak lütfen. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.